Mrđa: Pravi trenutak za povratak u Zvezdu

"Vratio sam se u Zvezdu gde sam počeo karijeru i postao igrač. Neću ništa da obećavam navijačima, daću sve od sebe da pomognem ekipi da Zvezda pobeđuje, a valjda će kroz te pobede da dođu titule i trofeji. Mislim da sam se u pravom trenutku vratio u klub, jer sad mogu da pružim najviše", rekao je Mrđa na konferenciji za medije na Marakani.

On je naglasio da će mu biti potrebno vreme da se navikne na novu ekipu.
"Ja sam sa švajcarskim Sionom prošao kompletne pripreme, odigrao sam čak i pet - šest prijateljskih utakmica. Znam da će mi biti potrebno određeno vreme da se naviknem na novu eikipu, iako neke igrače poznajem od ranije", kazao je Mrđa.

Mrđa je potpisao ugovor na dve godine i nosiće dres sa brojem 84.

Sportski direktor Zvezde Zoran Stojadinović istakao je da je želeo Mrđu da dovede pre 15 dana.
"Drago mi je što smo doveli Mrđu, iako sam to želeo da uradim pre 15 dana. Ipak, bolje ikad nego nikad. Pošto se proneo glas da zbog prethodnih povreda nije spreman, morali smo da uradimo detaljne lekarske preglede, koji su pokazali da je Mrđa poptuno zdrav i spreman", rekao je Stojadinović.

On je dodao da je Mrđa pristao na manju platu nego što je imao do sada u inostranstvu i naveo da u Zvezdi neće biti među pet najplaćenijih.

Prema rečima sportskog direktora, Mrđa i Nigerijac Ifeani Onjilo biće licencirani za sledeće kolo Superlige u kojem se Zvezda sastaje sa Jagodinom, a pravo nastupa na tom meču imaće i Paruanac Migel Arauho.

Na pitanje novinara šta se događa sa potencijalnim odlaskom napadača Abiole Daude u turski Gazijantep, Stojadinović je rekao:
"Turci su tu od sinoć, pritiskaju nas, pokušavaju da nas nateraju da prodamo Daudu. To je pitanje i za trenera, ako nastavimo da igramo sa jednim špicem, onda nam je jedan napadač višak, ako budemo igrali sa dvojicom, onda bi Dauda trebalo da ostane", objasnio je Stojadinović.

Mrđa je dres Crvene zvezde nosio od 2001. do 2005. godine. Kasnije je nastupao još za Lirs, Varegem, Himki, novosadsku Vojvodinu i Sion.

Prošle sezone je zbog povrede i nesuglasica sa trenerom Đenarom Gatuzom odigrao samo pet utakmica za švajcarski tim.

Mrđa je odigrao 12 utakmica za reprezentaciju Srbije i postigao dva gola.

(Tanjug)

Pogledajte još