Ambasador Srbije u Egiptu: Turisti, poštujte vanredno stanje

Turisti iz Srbije u Egiptu se osećaju sasvim dobro i na uobičajeni način provode svoje godišnje odmore, izjavio je danas ambasador Srbije u Kairu Dragan Bisenić.

On je rekao da je ambasada tokom 24 sata na raspolaganju svim turistima iz Srbije i da do sada nije bilo njihovih poziva koji bi ukazivali na bilo kakav problem ili pretnju po njihovu bezbednost.

Ambasada je i dalje u kontaktu sa predstavnicima i turističkih agencija i sa našim turistima i sa egipatskim turističkim vlastima, rekao je Bisenić za Jutarnji program RTS-a.

On je istakao da je noć u Kairu protekla potpuno mirno nakon jučerašnjeg uvođenja vanrednog stanja.

„Pratimo razvoj situacije i u svakom slučaju prikupljamo sva saznanja, kako bi, ako bi bilo neke potrebe, reagovali na svaki način", istakao je Bisenić i najavio da će u slučaju zaoštravanja situacije biti preduzete sve neophodne mere.

Vanredno stanje znači zabranu kretanja od 19 časova uveče do šest sati ujutro, a ta zabrana se primenjuje u celom Egiptu, pa i u turističkim središtima i odnosi se i na turiste, objasnio je Bisenić.

On je savetovao turiste da u tom vremenu ostanu u svojim hotelskim kompleksima i da se ne izlažu eventualnim neprijatnostima, jer bi izlazak na ulice u to vreme mogao da dovede i do lišavanja slobode.

Pošto je moguće da dođe, u slučaju protesta i do nekih barikada i protesta na putevima, turistima iz Srbije se preporučuje da ne idu na izlete koji se organizuju na kopnu da ne bi ostali blokirani, a njihov povratak bio otežan, poručio je Bisenić.

Izvor: Tanjug via Novosti

Pogledajte još