SNS: Odnosi sa Crnom Gorom bolji nego ikad

Mirović je to kazao povodom tvrdnje lidera opozicionog Pokreta za promjene (PZP) Nebojše Medojevića da potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić "prodaje Briselu interese države za šaku vlasti".

Mirović je u izjavi podgoričkoj "Pobjedi" nazvao Medojevića "političkim marginalcem", i rekao da SNS njegovu izjavu smatra "provokacijom".

"Medojević je odapeo strelicu na lidera Srpske napredne stranke i nema sumnje da se radi o provokaciji verovatno proizišloj iz njegove autoprojekcije. Ta provokacija dolazi u vreme kada se SNS i Aleksandar Vučić posebno trude da grade nove, iskrenije i prijateljske odnose, ne samo sa bratskom Crnom Gorom nego i regionom", kazao je Mirović.

Po njegovim rečima, teško je proniknuti ko stoji iza Medojevića i čiji interes pokušava da pokvari veoma dobre odnose sa zvaničnom Podgoricom.

Medojević je ponovo poslednjih dana prozvao Vučića u porukama preko Tvitera. Najpre ga je optužio da za "šaku vlasti prodaje drzavne interese Srbije", a kasnije da se "meša u unutrašnje političko pitanje Crne Gore, sve dok su mu strateški partneri Milo Đukanović i Stanko Subotić".

"On i Toma (Nikolić) su javno nagovarali Srbe u Crnoj Gori da uđu u koaliciju sa Đukanovićem. Je li to mešanje u unutrašnje stvari Crne Gore", napisao je Medojević.

Pogledajte još