Đilas stigao kod Vučića u Vladu Srbije, tema sastanka "Beograd na vodi"

Projekat "Beograd na vodi" predstavio je Vučić pre više od godinu dana u toku izborne kampanje za gradonačelnika Beograda, a njime se planira da se zapušteno priobalje Save rekonstruiše.

Projektom se planira izmeštanje železničke i autobuske stanice, izgradnja poslovno turističkog kompleksa, štambenih blokova ali i očuvanje kulturnih objekata uz nove sadržaje kao i objekte za sport i rekreaciju.

Kako se predviđa planirane su i velike zelene površine kao i luksuzni kompleks.

Vučić je pre više od godinu dana u toku kampanje naveo da ima veliki broj zainteresovanih investitora za taj projekat, i naznačio da bi u izgradnji ali i u eksploataciji takvog jednog projekta bilo uključeno najmanje 200.000 ljudi.

On je rekao da bi se realizacijom projekta dobrim delom rešio problem nezaposlenosti u Beogradu a glavni grad Srbije bi postao turistička atrakcija u jugoistočnoj Evropi.

Govoreći o ciframa Vučić je tada ukazao da bi prema tom projektu od taksi za građevinsko zemljište trebalo gradu da ostane više od 450 miliona evra, a njegova realizacija ne bi dodatno zaduživala Beograđane.

Izvor: kurir

Pogledajte još