1.500 prostituki: Saznajte koliko košta seks u Beogradu?

Statistika veli da se u naredne dve godine broj ne smanjuje, čak se i povećava. Međutim, usluge su postale i jeftinije, jer posla nema mnogo, a konkurencija je veća. U taj broj „uličnih radnika” se ubrajaju žene, deca, muškarci i transvestiti.

Transvestiti su više traženi od „običnih” dama, valjda zbog „dodatnog kvaliteta” koji poseduju, iako se češće vezuju za salonsku i elitnu prostituciju.

Na starom novosadskom putu, u blizini Manceovog mosta, uglavnom ordiniraju devojke romske nacionalnosti. Imaju makroa sa kojim dele dobit po pola, a cene se kreću od 1.000 dinara za oralni, do 50 evra za analni seks. Ponekad, kažu, na ovom delu „ulice” mogu da se „angažuju” i maloletne osobe.

Slična situacija je ispod Pančevačkog mosta. Nema većih varijacija u ceni. Čak se ni dame ne razlikuju. Neke imaju plavu kosu, ali koža im je ista. Tamnoputa. Ni odeća se ne razlikuje mnogo, valjda da iz daljine budu prepoznatljive...

Skoro pa paradokslano, na ovoj lokaciji, prostitutke malo više prate uslove na tržištu. Naime, kamiondžije, koje snabdevaju prodavnice i supermarkete na ovom potezu, imaju mogućnost da otvore „crtu”. Kako posao funkcioniše: devojke u svesku upisuju imena mušterija, broj registarskih tablica, kao i iznos koji duguju. Tragikomične situacije nastaju kada dođe vreme za naplatu, obično kada legne plata dužnicima.

Prostitutke ordiniraju i kod Marinkove bare, Plavog mosta, ali i na standardnom, već „turistički poznatom” mestu kod Ekonomskog fakulteta. Doduše, iz samog parka su ih oterale ulične lampe, pa se sad sreću na uglu ulica Kamenička i Gavrila Principa i kod škole „Isidora Sekulić”.

Tu su stacionirani transvestiti, koji se često posvađaju „kao prave žene”, ali glasnije i sočnije od njih, pa se komšiluk žali na buku koji oni prave. Kad je reč o uslugama, njihove su malo skuplje – oralni seks je od 20 evra pa naviše, i sve ostalo što oni mogu da priušte klijentu otprilike je dvostruko skuplje.

Kako put krene ka jugu, na Ibarskoj magistrali kod Lazarevca, cena seksa je od 10 do 30 evra. Kod jezera Očaga postoji parking na kom se ordinira od kasnih popodnevnih sati, pa do ponoći. Kakva klijentela, takve i dame. I cenovnik i „radno vreme” su prilagođeni šoferima.

"Prostitutke za veče zarade i do 15.000 dinara, kada imaju posla, a tarifa im se kreće oko 2.000 dinara", priča za portal Dnevno ulični policajac, koji se po službenoj dužnosti često sreće sa njima.

Izvor: kurir

Pogledajte još