Filip Đorđević propušta EP zbog povrede

BEOGRAD, 13. juna 2009. (Beta) - Napadač mlade fudbalske reprezentacije Srbije Filip Đorđević neće učestvovati na Evropskom prvenstvu u Švedskoj pošto je slomio kost u stopalu desne noge.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je saopštila da će 21-godišnjeg Đorđevića u timu Srbije zameniti napadač Crvene zvezde Slavko Perović, koji je prolećni deo prošle sezone proveo na pozajmici u Napretku iz Kruševca.

Perović će se ostatku ekipe pridružiti sutra ujutru.

Đorđević, koji je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo postigao pet golova, povredio se u četvrtak na treningu u Helsingborgu i danas će se vratiti u Beograd.

Napadač Nanta je i ranije lomio desno stopalo, a prema navodima na sajtu UEFA sa terena će odsustvovati barem mesec dana.

"Zaista mi je teško, sve se brzo desilo, ne mogu da verujem da neću igrati na Evropskom prvenstvu. Idem u Srbiju da se pregledam, a mojim saigračima iz reprezentacije ostaje da u Švedskoj naprave uspeh bez mene", rekao je Đorđević u izjavi za sajt Saveza.

Povreda Đorđevića je dodatni problem za selektora Slobodana Krčmarevića, pošto su Ivan Obradović i Miralem Sulejmani, koji su bili sa "A" selekcijom povređeni.

Selektor je rekao da je nastup Obradovića na prvoj utakmici na turniru protiv Italije neizvestan, dok je situacija sa Sulejmanijem nešto bolja.

"Veliki je hendikep povreda Đorđevića, čekamo odluku lekara UEFA pa da vidimo da li ćemo pozvati zamenu. Obradović i Sulejmani nisu u trenažnom procesu pa imamo puno problema", rekao je Krčmarević.

Reprezentacija Srbije prvi meč na šampionatu igra protiv Italije u utorak 16. juna u 20.45, a u Grupi A igraju još domaćin Švedska i Belorusija.

Pogledajte još