Tijanić: Ili idemo na budžet, ili u bankrot

"Jer, ja sad ne vidim kako ćemo isplatiti sledeću platu. Vlada nam daje pomoć od 1,7 miliona evra mesečno, a naša plata je 2,6 miliona evra," objasnio je Tijanić.

Upitan kako će i kada RTS vratiti tu pozajmicu, Tijanić je odgovorio: "Nikada. Neka dođe Dačić i zapleni kamere".

"Možemo da živimo sa 80 miliona evra plus do 20 miliona od marketinga. Sa suženom proizvodnjom i socijalnim programom za oko hiljadu ljudi, možemo da preživimo i sa 70 miliona, plus 15 od markatinga,"
napomenuo je Tijanić, govoreći o godišnjim troškovima Javnog servisa.

On je konstatovao da Srbija u budžetu nema toliko za RTS i predvideo da će budžetsko finansiranje RTS "verovatno" biti praćeno nekim zahtevima one vlade koja bude na vlasti.

Zato u zakon, prema njegovim rečima, moraju da se ugrade elementi koji će štititi bezbednost kuće i obezbediti stabilnost.

Novac ne sme da bude vezan ni za jedan uslov, naglasio je Tijanić, objašnjavajući da on mora da ima protočan i jasan put, kao kroz bojler.

To su uslovi da neke buduće uprave i direktor mogu da urade obnovu RTS, ocenio je Tijanić, "jer hteli-ne hteli, mi smo u uslovima kroze postali socijalna ustanova".

Posle prelaznog dvogodišnjeg budžetskog finansiranja RTS, Tijanić se zalaže uvođenje "neke vrste obavezujuće naknade", u vidu pretplate čije će plaćanje biti zakonska obaveza.
Povezane teme: Bankrot budžet

Izvor: 24sata.rs

Pogledajte još