Savović: Radna etika je na najvišem nivou!

"Vredno se radi, zato što su bazične pripreme najvažniji deo ovog perioda pred početak nove sezone. Od prvog dana smo krenuli sa ozbiljnim radom, imaćemo samo jedan slobodan dan do kraja meseca, ali se ne žalimo. Sve će vredeti kada sezona konačno počne. Svaki uloženi atom snage i svaka potrošena kap znoja imaju svoju vrednost", rekao je Savović.

Košarkaši Zvezde su od prošlog vikenda na pripremama na Zlatiboru gde će ostati do 30. avgusta. Pojedini igrači su trenutno sa reprezentacijom, a američki košarkaši tek treba da stignu na Zlatibor, tako da crveno-beli još nisu kompletni.

Savović je kazao da je zadovoljan radom mladih košarkaša, ali i dobrom atmosferom.

"Radna etika je definitivno na najvišem nivou. Svi se trude da ovaj, za sportiste najteži period, prođe što lakše i brže. Orni smo za rad i željni dokazivanja. Rezultati će biti vrlo brzo vidljivi. Jedva čekamo da dođu prve utakmice, bićemo spremni, siguran sam", kazao je Savović.

Tokom pripremnog perioda košarkaši Zvezde će odigrati 12 kontrolnih utakmica, a prvu proveru izabranici trenera Dejana Radonjića imaće 28. avgusta na Zlatiboru protiv rumunskog Asesofta.

Potom će crveno-beli igrati protiv nemačkog Oldenburga, Pinar Karšijaka, kao i sa ekipom Tamiša u Pančevu, a zakazani su i dueli a podgoričkom Budućnosti i Politehnikom.

Crvena zvezda će učestvovati na turniru Mega Vizure na kojem će nastupiti i ruski Jenisej i Turk Telekom, dok će najkvalitetniju proveru imati na turniru u Francuskoj gde će im protivnici biti francuski Nanter, minhenski Bajern i poljska Zijelona Gora.

Poslednju proveru pred početak nove sezone košarkaši Crvene zvezde će imati 28. septembra protiv poljskog Turova.

Prva utakmica u ABA ligi na programu je 5. oktobra, a crveno-beli će u prvom kolu gostovati ekipi Širokog.

Beta

Pogledajte još