Išinbajeva pružila podršku antigej zakonu

"Ukoliko dozvolimo da se promoviše homoseksualizam i dopustimo da se sve ove stvari dešavaju na ulici, mi smo veoma uplašeni za našu naciju, jer sebe vidimo kao normalne ljude. Mi samo živimo u odnosu muškarci sa ženama i žene sa muškarcima", rekla je Isinbajeva.

Grin Tregaro podržala je homoseksualce povodom novog ruskog zakona tako što je za današnje kvalifikacije u skoku u vis, na Svetskom prvenstvu u Moskvi, lakirala nokte u bojama duge.

Šveđanka je na društvenu mrežu Instagram postavila sliku svojih prstiju na ruci ispod koje je napisala "Nokti lakirani u bojama duge".

Takođe, isto je učinila i njena koleginica iz reprezentacije Moa Hjelmer, koja je na isti način lakirala nokte uoči učešća u kvalifikacijama za trku na 200 metara na stadionu Lužnjiki.

Rusija je u junu donela zakon kojim zabranjuje propagiranje "netradicionalnih seksualnih odnosa" i novčano kažnjava organizatore parada ponosa, zbog čega su mnogi tražili da joj se oduzme organizacija Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine.

Beta

Pogledajte još