Srbija ispustila pobedu protiv Francuske

Srbija je na turniru u Antibu posle produžetaka izgubili od domaće Francuske sa 74:78 (14:16, 11:22, 26:11, 18:20, 5:9).

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je kapiten Nenad Krstić sa 14 poena, dok je Danilo Anđušić dao 13. U selekciji Francuske sa 13 poena istakli su se Mikael Želabal i košarkaš Partizana Žofri Lovernj.

Srbija je u prvom poluvremenu dosta grešila u napadu, što je Francuska iskoristila i uz seriju od 9:0 početkom druge četvrtine na odmor otišla s prednošću od 13 poena (38:25).

U drugom delu meča, pogotovo u trećoj četvrtini, "orlovi" su u potpunosti u svim segmentima nadigrali Francusku i došli do preokreta, ali je domaća ekipa u poslednjem minutu meča uspela da nadoknadi zaostatak.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica je sedam sekundi pre kraja meča promašio dva slobodna bacanja, a potom je Toni Parker trojkom pokušao da donese pobedu Francuskoj, ali nije bio precizan.

Srbija će sutra od 20.30 u Francuskoj odigrati još jedan pripremni meč, a ovoga puta za protivnika će imati selekciju Gruzije.

"Orlovi" su na turnir u Francuku otputovali oslabljeni, pošto s ekipom nije Nemanja Nedović zbog povrede prepona.

Evropsko prvenstvo u Sloveniji održaće se od 4. do 22. septembra u Sloveniji, a Srbija će se takmičiti u Grupi B sa selekcijama Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Letonije i Litvanije.

Beta

Pogledajte još