Ovo su najbizarnija zabranjena imena

Sud u Teksasu naredio je roditeljima sedmomesečnog sina da mu promene ime iz Messiah (mesija) u Martin. Međutim, odluka sudije nije jedina tog tipa – na Novom Zelandu postoji lista od 77 zabranjenih imena, a jedno od njih je 4Real.

4Real

Jedno od 77 zabranjenih imena na Novom Zelandu je i 4Real. Neki roditelji su detetu čak pokušali da daju ime u obliku znakova '“.“'. Među zabranjenim imenima našao se i Lucifer.

Gesher

Norveška majka morala je da plati kaznu i čak je provela i vreme u zatvoru jer je sinu dala jedno od imena koja nisu u Norveškoj dozvoljena. Kristi Larsen se na sudu bunila i neuspešno pokušala da obrazloži svoju odluku snom u kojem joj je 'naređeno' da sinu da ime Gesher (most na hebrejskom).

Blaer

Nemaju sve priče o želji za neobičnim imenom nesrećan završetak. Blaer je 15-godišnja Islanđanka koja je dobila pravo da zadrži ime koje na islandskom znači 'povetarac'. Problem je nastao jer je to na Islandu muško ime.
Dok nije dobila pravo da koristiti Blaer kao svoje ime, bila je poznata samo kao Devojka.

Deamon

Francuzi koji su sinu hteli da daju ime Daemon nakon što im se naročito svideo lik iz serije 'Vampirskih dnevnika', nisu to uspeli. Francuski zakon ne dozvoljava davanje imena koja nisu u interesu deteta. Zbog istog zakona ni jedna devojčica nije uspela da postane Megane Renaud, jer joj ime previše zvuči kao Renoov auto.

Osama bin Laden

Turski par koji živi u Kelnu u Nemačkoj nije dobio pravo da nazvove sina Osama bin Laden. Nemačka ima propise koji roditeljima nalažu da biraju detetu ime koje će upućivati na to kojeg je pola i ne sme da bude sramotno. Među zabranjenim imenima je i Hitler.

Talula Does The Hula

Na Havajima je jedna devojčica dobila ime Talula Does The Hula. Devetogodišnjakinja se u školi svima predstavljala kao 'K' da bi izbegla neugodnosti. Nakon što se saznalo kako se stvarno zove, sud ju je uzeo pod svoje okrilje kako bi mogla da promeni ime.

Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116

Ovo gore prema švedskim roditeljima izgovara se Albin. Baš kao Norveška, i Švedska ima zakon koji dozvoljava ograničen broj imena za decu. To je bio razlog zašto su roditelji odlučili da se na ovaj način pobune.


B92

Pogledajte još