Vremenska prognoza: Grejaće nas sunce i ceo septembar

Topliji petak koji će ponegde pokvasiti kratkotrajna kiša biće tek zagrevanje za "žaropek" koji nas čeka tokom vikenda. U ponedeljak će termometar proključati, a onda sledi blagi pad temperature i uvod u topao i prijatan početak septembra.

U čitavoj Srbiji temperatura će danas biti do 30 stepeni, a pojava kratkotrajne kiše moguća je na jugu i istoku Srbije. Oni koji planiraju vikend na plaži ili u prirodi, ipak, ne treba da strahuju. U subotu i nedelju kiše neće biti, a sunce će nas dobro oznojiti. Prvog dana vikenda termometar će u hladu meriti od 32 do 33 stepena, da bi sutradan odskočio dva podeoka više na Celzijusovoj skali. Ko može, vikend kraj vode trebalo bi da produži i na ponedeljak jer nas i prvog radnog dana očekuju vrućine i temperatura do 36 stepeni.

Osveženje stiže u utorak, bar za one koji se tog dana nađu na severu Srbije. Oni mogu da se nadaju pljuskovima u popodnevnim satima i krajem dana. Na jugu ni u utorak nema odmora od vrućine. Temperatura između 28 i 35 stepeni.

Od srede niža i prijatnija temperatura u čitavoj Srbiji. Termometar nigde neće pokazivati više od 30 stepeni, a u centralne i južne predele stiže kiša koja ih je prethodnog dana zaobišla. U drugoj polovini iduće nedelje pretežno sunčano i postepeno toplije, ali bez velike vrućine. Živa će se uglavnom kretati oko 30. podeoka.

PRIJATAN SEPTEMBAR Početak septembra verovatno će biti dobra najava za vremenske prilike do kraja leta. Slično vreme sa prijatnim temperaturama oko 30 stepeni i bez mnogo kiše očekuje nas i u čitavoj prvoj polovini septembra.

U finiš leta ulazimo sa prijatnijim temperaturama i povremenim padavanama. Poslednjih pet dana avgusta biće svežije uz temperature oko 25 stepeni, ponekad sa kišom, ali sa malom količinom padavina. Nešto niže temperature na kraju meseca ipak neće uspeti da "pokvare" statistiku koja kaže da je ovo jedan od toplijih avgusta. Temperature su ovog meseca za tri do četiri stepena više od proseka za ovaj deo godine. Takođe već polovinom meseca jasno je da će biti sušniji nego što je uobičajeno, sa ukupnom količinom padavina znatno ispod proseka.

Početak septembra daće za pravo svima koji tvrde da je ovo najlepši mesec u godini i idelan izbor za odlazak na more. Biće tek malo toplije nego krajem avgusta.

Prijatne temperature uglavnom će se kretati oko 30 stepeni Celzijusa. Uživanje bi tek povremeno mogle da pokvare povremene kratkotrajne kiše i lokalni pljuskovi koji se očekuju oko 5. septembra.

Izvor: Novosti

Pogledajte još