Kako će izgledati rekonstruisana vlada? Znaćemo sledeće subote!

Kako saznaju "Novosti", sledeće subote trebalo bi i da se sastane Predsedništvo SNS, a odmah zatim i da se održi glavni odbor ove stranke. Naprednjaci će tada doneti konačnu odluku sa kakvim „kosturom“ buduće vlade izlaze pred koalicione partnere.

Tokom sledeće nedelje „karte“ će otkriti i SPS. Kako je za „Novosti“ rekao premijer Ivica Dačić, socijalisti narednih dana takođe imaju sastanak Predsedništva:

"Obavićemo konsultacije o svim resorima i izaći sa svojim kandidatima za ministre. Ta pitanja su u ingerenciji Predsedništva i na njemu ćemo doneti konačnu odluku", kaže Dačić.

Tokom naredne nedelje vodiće se i konsultacije o eventualnom spajanju ili razdvajanju pojedinih resora, rotiranju ministarstava među strankama u vlasti, raspodeli „Dinkićevih resora“, ali i mogućnosti uvođenja novih partnera u Nemanjinu, što je zasada malo verovatno.

Zorana Mihajlović, potpredsednica SNS i ministarka energetike, poručila je u petak da će se narednih dana intenzivirati razgovori o rekonstrukciji na svim nivoima.

"Još nisu postignuti dogovori ni o resorima, niti o konkretnim imenima. Informacije koje se pojavljuju u medijima o posebnim ministarstvima evropskih integracija i zaštite životne sredine samo su spekulacije jer razgovori još traju, i unutar SNS i sa partnerima. Sve će biti poznato 26. avgusta, kada predlozi dođu u Skupštinu".

Ona je na poruke iz SPS da bez Dačića kao premijera nema ni vlade, uzvratila da „ovo nije njegova, već Vlada Srbije“.

Osim nastavka „varničenja“ na relaciji naprednjaci-socijalisti, ministarka energetike je u petak otvorila i pitanje sprege tajkuna i nekih političara i „iznajmljivanja“ pojedinih analitičara
, koji bez argumenata napadaju Aleksandra Vučića i SNS.

"Ko plaća te analitičare? Da li je to Miroslav Mišković?"
, zapitala je Mihajlovićeva, i istakla da bi bilo bolje da postoji ozbiljna opozicija koja bi iznosila ozbiljne kritike i time uticala na bolji rad Vlade.

Mihajlovićeva je naglasila da je SNS, ponudom Lazaru Krstiću da vodi finansije, pokazala da je njen ključni kriterijum za izbor kadrova stručnost i znanje, a ne partijska pripadnost.

(Izvor: Večernje novosti)

Pogledajte još