Novi Pazar: Gorela cisterna, vatrogasci sprečili katastrofu

Kočović je Tanjugu rekao da je cisterna iz pravca Sombora, vlasništvo firme "Cerena trejd", prevozila 20 tona propan heksana frakcije koja je, prema "papiririma", bila namenjena i upućena firmi u Novom Pazaru.

Imajući u vidu da je pretakanje izvršeno odmah nakon Raške u pravcu Kosova i Metohije, najverovatnije je trebalo malim cisternama od tri tone da se ta materija prebaci na KiM, rekao je on.

Kočović je rekao da je novopazarski kamion sa improvizovanom cisternom vršio pretakanje neposredno pored Ibra na magistralnom putu posle Raške i da je zbog neadekvatne opreme došlo do varničenja i upalila se masa koja je vrlo rizična i eksplozivna .

"Vatrogasci su uspeli da spreče katastrofu i nisu dozvolili da se požar proširi na cisternu",
kazao je Kočović i dodao da je kamion koji je imao cisternu od tri tone izgoreo u potpunosti.

Prema njegovim rečima, cisterna sa materijom je spasena i nije izgorela, osim što ima manjih oštećenja, a vatrogasci i spasioci su uspeli da zatvore istakanje materije tako da je sprečena ekološka katastrofa.

Kočović je istakao da su nakon toga nadležne inspekcije i nadležni organi preduzeli sve mere u skladu sa propisima i da su stigle nove cisterne da se materija pretoči kako se ne bi istakanje desilo u pravcu Ibra ili u okolinu i da se ne zagadi sredina.

(Izvor: Tanjug)

Pogledajte još