Ali Sisoko novo pojačanje Milana

BEOGRAD, 14. juna 2009. (Beta) - Fudbalski klub Milan saopštio je da je potpisao ugovor sa francuskim internacionalcem Alijem Sisokoom, koji je prošle sezone igrao za Porto.

Iako Milan nije saopštio finansijske detalje, italijanski mediji spekulišu da su "roso-neri" platili 15 miliona evra za transfer.

"Noćas smo imali veoma intenzivne pregovore. Sisoko je snažan igrač, a tražili su ga još neki veliki evropski klubovi. Na kraju, presudili su naši dugogodišnji dobri odnosi sa Portom", rekao je potpredsednik Milana Adrijano Galijani za zvanični klupski sajt.

Sisoko, koji igra na mestu desnog beka, drugo je pojačanje Milana u ovom prelaznom roku. Pre njega u klub je došao brazilski štoper Tijago Silva.

"Dovođenje Tijaga Silve i Sisoka najbolji je dokaz da pravimo mladu, svežu ekipu. To je put kojim ćemo ići u narednom periodu", izjavio je Galijani, uz podsećanje da Sisoko ima 23, a Silva 25 godina.

Ekipa Milana prošle sezone osvojila je treće mesto u italijanskom šampionatu, a pre nekoliko dana prodala je Brazilca Kaku madridskom Realu za 65 miliona evra.

Pogledajte još