Rada Trajković smenjena: I 1999. su me isterali s posla

Odluka o smeni, koju je juče potpisao premijer Srbije Ivica Dačić, stupiće na snagu nakon objavljivanja u Službenom glasniku.

Dosadašnja direktorka Doma zdravlja u Gračanici izjavila je za Tanjug da je za odluku o smeni saznala danas oko 15 sati i da je "veoma iznenađena". Ipak, dodaje da je to "u neku ruku i očekivala".

"Informacija da sam smenjena je za mene iznenađenje, ne veliko jer su me i 1999. socijalisti isterali s posla, kada sam ostala i bez plate do dolaska Zorana Đinđića. Ova smena samo pokazuje kontinuitet politike od Miloševića do Dačića", rekla je Trajković.

Prema njenim rečima nije postojao nikakav nagoveštaj ovakve odluke Vlade Srbije.

"Radili smo svoj posao. Dom zdravlja je jedna vrlo jaka institucija koja je sa crkvom predstavljala veliki oslonac za Srbe na tom prostoru, ali ne samo za njih, jer su i drugi dolazili kod nas da se leče. Ponosna sam na ono što ostavljam iza sebe", istakla je Trajković.

Ona nije želela da komentariše imenovanje doktora Alekse Andrejevića na funkciju vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja dodavši da će svoje poslove lekara, profesora na Medicinskom fakultetu i poslanika Jedinstvene srpske liste u kosovskoj skupštini nastavljati da obavlja.

Trajković je naglasila i da će nastaviti da podržava izlazak kosovskih Srba na izbore.

"Mislim da je to veoma pametno i nema nikakvih problema kada je reč o svemu onome što je opredeljenje države za rad na prostoru Kosova i Metohije u smislu podrške Srbima za izlazak i formiranje Zajednice srpskih opština. To (smena) me ne može oterati u bilo koji drugi tabor. Ali, ovo je zaista za mene iznenađenje, potpuno iznenađenje"
, zaključila je Trajković.

(Izvor: Tanjug)

Pogledajte još