Bajern pobedio golom Mandžukića, ubedljiv Hofenhajm

Pobedu šampionu Bundeslige doneo je Mario Mandžukić u 13 minutu meča.

Najubedljiviji u današnjim utakmicama bili su fudbaleri Hofenhajma. Poveli su već već u petom minutu golom Roberta Frimina, ali je do kraja poluvremena Hamburg je izjednačio pogotkom Rafaela van der Varta sa penala u 44. minutu.

U drugom poluvremenu igrao je samo jedan tim. Hofenhajm je čak četiri puta zatresao mrežu Hamburga. Golove su postigli Kevin Voland u 50. minutu, Entoni Modeste u 67. i 74, dok je peti gol na utakmici, a svoj drugi u 77. minutu postigao Firmino.

Posle 0:0 u prvom poluvremenu, Volfsburg je na kraju ubedljivo savladao Šalke na svom terenu.

Mreža se zatresla prvi put u 55. minutu. a vođstvo Volfburgu doneo je Robin Konče na asistenciju Ivana Perišća. Prednost je duplirao Vieirinha u 61. minutu, a šest minuta kasnije stralac je bio i Naldo. Konačan rezultat postavio je Stefan Kutcke u 90. minutu.

Verder je na svom terenu pobedio Augzburg sa 1:0 i tako tom klubu naneo i drugi poraz u prvenstvu. Jedini gol na meču postigao je Mehmet Ekiči u 22. minutu.

Istim rezulataom trijumfovao je i Bajer iz Leverkuzena protiv Štutgarta u gostima, ali je jedini pogodat postigao domaći igrač -Danijel Švab u 42. minutu.

Majnc je u gostima pobedio Frajburg sa 2:1, a sva tri gola viđena su u roku od osam minuta.

Poveo je Majnc u 64. minutu posle gola Nikija Zimlinga, a četiri minuta kasnije mrežu Frajburga zatresao je i Nikolaj Miler. Domaći fudbaleri uspeli su samo da smanje rezultat u 71. minutu posle gola Sebastijana Frisa.

Danas se još sastaju Menhengladbah i Hanover.

Beta

Pogledajte još