Na Horgošu se čeka oko četiri sata

Kako je Tanjugu izjavio radnik carinske ispostave na ovom graničnom prelazu Jovan Marinko, na izlazu iz Srbije zadržavanja putnika su oko četiri sata, s tim da su zadrrzavanja u međuzoni, između srpske i mađarske granične kontrole, na ulazu u Mađarsku, još sat vremena, dok su zadržavanja putnika na ulazu u Srbiju između 15 i 30 minuta.

Prema njegovim rečima, gužve su očekivane i najavljene i takva će situacija biti svakog vikenda, sve do početka septembra.

"Glavni špic počinje četvrtkom u večernjim časovima, a završava se nedeljom, takođe, u večernjim časovima, da bi početkom radne nedelje zadržavanja bila oko 30 minuta", rekao je Marinko Tanjugu.

Kao glavne razloge višečasovnih zadržavanja, Marinko navodi povratak turista i naših radnika na privremenom radu u inostranstvu sa letovanja i odmora u zemlje zapadne Evrope.

On je apelovao na putnike, pogotovo srpske državljane, da koriste alternativne granične prelaze, u prvom redu Granični prelaz Kelebija, gde se vozila zadržavaju oko 30 minuta.

Granični prelaz Horgoš jedan je od najopterećenijih u zemlji, a godišnje ga pređe oko pet milion putnika.

(Izvor: Tanjug)

Pogledajte još