fbpx

Na Horgošu se čeka oko četiri sata

Kako je Tanjugu izjavio radnik carinske ispostave na ovom graničnom prelazu Jovan Marinko, na izlazu iz Srbije zadržavanja putnika su oko četiri sata, s tim da su zadrrzavanja u međuzoni, između srpske i mađarske granične kontrole, na ulazu u Mađarsku, još sat vremena, dok su zadržavanja putnika na ulazu u Srbiju između 15 i 30 minuta.

Prema njegovim rečima, gužve su očekivane i najavljene i takva će situacija biti svakog vikenda, sve do početka septembra.

"Glavni špic počinje četvrtkom u večernjim časovima, a završava se nedeljom, takođe, u večernjim časovima, da bi početkom radne nedelje zadržavanja bila oko 30 minuta", rekao je Marinko Tanjugu.

Kao glavne razloge višečasovnih zadržavanja, Marinko navodi povratak turista i naših radnika na privremenom radu u inostranstvu sa letovanja i odmora u zemlje zapadne Evrope.

On je apelovao na putnike, pogotovo srpske državljane, da koriste alternativne granične prelaze, u prvom redu Granični prelaz Kelebija, gde se vozila zadržavaju oko 30 minuta.

Granični prelaz Horgoš jedan je od najopterećenijih u zemlji, a godišnje ga pređe oko pet milion putnika.

(Izvor: Tanjug)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.