Pobeda Srbije nad Francuskom

BEOGRAD, 14. juna 2009. (Beta) - Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u hali Pionor selekciju Francuske sa 3:1 (25:19, 25:22, 19:25, 25:23) u utakmici drugog kola Grupe B Svetske lige.

U meču prvog kola, koji je odigran u petak u Nišu, "trikolori" su slavili sa 3:0. Selekcija Srbije, kao domaćin, automatski se kvalifikovala na završni turnir Svetske lige.

Sledećeg vikenda reprezentacija Srbije gostuje reprezentaciji Južne Koreje, a u Grupi B još se takmiči i Argentina.

Izabranici Igora Kolakovića dobro su počeli utakmicu u hali "Pionir" i veoma brzo stekli dva poena prednosti. Ipak, Francuska se nije predavala i polovinom seta je došla do izjednačenja (15:15).

Igrači Srbije ponovo su "dodali" gas i došli do vođstva od 20:17, a kasnije, pomalo i zahvaljujući greškama francuskih odbojkaša, relativno ubedljivo rešili su set u svoju korist sa 25:19.

Odbojkaši Srbije su dominirali i na početku drugog seta, poveli sa 5:3, a zatim i sa 8:5. Do drugog tehničkog tajm-auta Srbija je već imala četiri poena viška -16:12, a potom i ubedljivih 19:13.

Tada je došlo do opuštanja u redovima domaćeg tima, pa su Francuzi u završnici seta smanjili na 24:22. To je, međutim, bilo sve što su uradili, pošto su izabranici Igora Kolakovića bili skoncentrisaniji u finišu tog dela meča.

Početak trećeg seta obeležila je izjednačena igra, a potom su gostujući igrači zaigrali na "sve ili ništa" i došli do pet poena prednosti (14:9). Taj period igre odlučio je ishod trećeg seta, pošto odbojkaši Srbije nisu uspeli da preokrenu rezultat.

U četvrtom setu reprezentacija Srbije zaigrala je veoma agresivno i kvalitetno, što joj je donelo šest poena prednosi (15:9).

Potom je ponovo došlo do opuštanja domaćih, te su Francuzi izjednačili na 19:19.

Završnica je ipak pripala odbojkašima Srbije koji su grešili manje od protivnika i došli do pobede. 

Srbija: Kovačević, Marić 1, Bjelica, Janić 15, Vlado Petković, Stanković 12, Samardžić, Nikić 9, Mitić, Dokić, Starović 20, Petrić, Petrović 11

Francuska: Bazin, Kastar 7, Ardi-Deskur 3, Ružije 4, Vadelo 8,Sol 4, Moro 19, Šamika 6, Marsal, Pužol 2, Ragonde 12, Eksiga

Pogledajte još