Rašović: Nisam kukavica da bežim!

Nakon teške i kontroverzne pobede nad Novim Parazom na premijeri Superlige, "crno-beli" su u nedelju jedva osvojili bod u Nišu.

"Ne mogu da kažem da nisam razmišljao o povlačenju, a ako će tako svi problemi da nestanu onda nije sporno da odem. To bih smatrao izdajom. Nisam kukavica i neću bežati pred problemima, iako bi to u ovom trenutku delovalo najlakše", rekao je Rašović.

Partizan je u prvom poluvremenu protiv Radničkog bio nevidljiv, u nastavku je konačno zaigrao konkretnije, ali daleko od nivoa šampiona, da bi u samom finišu golman Vladimir Stojković spasao tim poraza.

"U prvih 20 minuta smo tražili način da dođemo do igre, jer je domaćin stajao visoko na našoj polovini. Želeli smo bodove, igrali u najofanzivnijoj mogućoj formaciji, ali nismo stigli do željenog rezultata".

Kao i pred svaku sezonu tim Partizan je pretrpeo značajne izmene tokom leta, ali Rašović to ne vidi kao problem.

"Imam utisak da nešto napredujemo, ne možemo više iz dobro poznatih razloga. Neke greške se ponavljaju i očigledno ćemo morati da još sačekamo igrače koji su kasnije došli. Potrebna su nam i pojačanja na deficitarnim pozicijama".

Te pozicije nalaze se na svakom delu terena, odbranu je napustio stub Ivan Ivanov, Saša Ilić ima previše godina da bi i dalje nosio sam vezni red, dok je odlazi i najtalentovaniji napadač Aleksandar Mitrović.

"Ponovo je otvoren problem levog beka, jer ni Gulan ni Volkov nemaju pravo igranja. Voja Stanković je odigrao dosta sigurno, iskusno. Mitrović je glavom u novom klubu. Imamo tri dana da se pripremimo za utakmicu sa Tunom", zaključio je Rašović, bez ulaska u konkretniju priču o dvomeču sa Švajcarcima, gde ovakav Partizan očekuje izuzetno težak posao.

Švajcarci gostuju "crno-belima" u četvrtak, a meč u Humskoj 1 igra se od 20:30 časova.

Izvor: B92

Pogledajte još