Nakon mesec dana - Novo masovno trovanje životinja u Lebanu

S.S. iz Lebana, od koje smo saznali za monstruozno i masovno trovanje, prijavila je policajcu šta se dogodilo, ali joj je on objasnio da zapisnik neće praviti jer je “to uradio i prošli put, pa se ništa nije desilo”. Ona nije jedina koja je pokušala da privoli policajce da naprave zapisnik, već su to učinili još neki sugrađani, ali bezuspešno.

S.S. je rekla da je za pse bilo kasno da zove veterinare, jer su u roku od par sati svi uginuli. Inače, kada se nešto dogodi životinjama koje žive na ulicama Lebana, tamošnji veterinari ne žele da ih leče, već se životinje nose u obližnji Leskovac. Ovoga puta, kako kaže S.S., ne bi bio dovoljan dolazak samo jednog, već čitavog tima veterinara iz Leskovca.

(old_image)

Psi su pronađeni na nekoliko lokacija u Lebanu. U koritu koje je nekada ispunjavala reka Jablanica, na jednoj strani nalazi se leš psa, dok na drugoj deca pecaju i igraju se pored reke. Takođe, u centru grada, na trotoarima nalaze se leševi pasa kojima je glava ulepljena u penu koju su ispustili iz usta dok su umirali. Fotografije mrtvih pasa su jako uznemirujuće, pa ih iz tog razloga nećemo sve objavljivati.

(old_image)

Otrovi koje trovаči koriste u ove svrhe veoma su jaki, pa osim za životinje, mogu biti kobni i po ljude. O tome kako izgleda kobasica koja se psima podmeće, govorili smo kada smo prethodni put pisali o monstruoznim zlodelima u ovom gradu, pa o više o tome možete pročitati ovde.

Nakon mesec dana od poslednjeg trovanja pasa i mačaka, a gotovo isto toliko od trovanja pre njega, postavlja se pitanje, da li je u Lebanu ubijanje životinja, pošto se dešava često, prestalo da bude krivično delo…

Izvor: Životinje.rs

Pogledajte još