Sve više mladića prodaje telo: Cveta jahting prostitucija u Crnoj Gori

Nezvanični policijski podaci govore da je gotovo u svim crnogorskim opštinama moguće dobiti usluge te vrste, koje koštaju od pet do hiljadu evra.

U cenama usluga postoje velike razlike. Devojka ili mladić za sat svoje usluge mogu da “inkasiraju“ od 100 do 300 evra, u zavisnosti od toga kakvu želju, odnosno fetiš, ima klijent, dok noć sa “vrhunskim profesionalcima u poslu” košta oko 500 evra.

To je, naročito tokom letnje sezone izraženo na primorju, gde se, prema rečima više sagovornika “Vijesti” iz policije, skupljaju žene iz gotovo čitave Crne Gore i okruženja, ali i mladići koji prodaju svoje telo.

Uprkos statističkim podacima policije, javna je tajna da gotovo da nema događaja, zabave ili dobre žurke, u Budvi, Tivtu ili Baru, ali i ostalim gradovima, da se kao “inventar“, u zavisnosti od seksualne orijentacije organizatora provoda, ne pojave devojke ili mladići koji pružaju seksualno zadovoljstvo.

Pored Budve, koja godinama unazad važi za epicentar prostitucije na ovom delu Jadrana, i Tivat, jedna je od tački takozvane elitne jahting prostitucije, gde animir dame i momci uz adekvatnu nadoknadu, pružaju sve usluge koje klijent poželi.

Glamur koji je Tivtu doneo Porto Montenegro uneo je znatne promene na planu prostitucije u ovom gradu. Da su “prijateljice noći” uvek išle uz mornare i brodove drevna je istina, ali u novije vreme, damama su se pridružili i pripadnici jačeg pola, voljni da udovolje prohtevima bogatih vlasnika i unajmitelja jahti koji imaju gej porive.

Uobičajena tarifa u Tivtu je od 150 eura za sat seksa, preko 700 eura za ostanak animir-dame ili momka tokom cele noći, do 1.000 evra za 24-satni tretman.

Svaka eventualna “egzotična“ želja klijenta dodatno se plaća, a cene usluga vrhunskih prostitutki za koje niko od najšire javnosti ne bi ni pomislio da se bave tim zanatom, bogataši plaćaju čak i skuplje od uobičajene tarife. PDV se naravno, ne obračunava niti plaća, čak ni onaj sniženi od sedam odsto koji je u Crnoj Gori propisan na sve “robe ili aktivnosti povezane sa jahtingom“.

Dok podaci do kojih su došle “Vijesti” pokazuju da je stanje alarmantno, a zvanična statistika to negira, dva otkrivena prekršaja za prvih sedam meseci 2013. godine stvaraju utisak da se u Crnoj Gori, “to ne dešava”. 

Izvor: Blic

Pogledajte još