Rodila dečaka posle operacije 27 tumora

Ona već ima dvoje dece, ali je želela i treće. Borba sa miomima nakratko ju je zaustavila u tome, piše Blic.

“Pre pet godina izvađeno mi je osam mioma. Međutim, problem je bio što su oni krenuli da se vraćaju, i što sam pre godinu dana ponovo bila na operaciji, kada mi je izvađeno čak 19. Ipak, treće dete sam htela sve vreme i ni u jednom trenutku nisam odustala od te ideje”,
kaže S. B. za Blic.

Kako kaže, uopšte nije bilo poteškoća da ostane trudna, i to se dogodilo samo šest meseci posle druge operacije.

“Verovala sam da je bez obzira na sve to moguće i evo, pre četiri dana rodila sam zdravog dečaka teškog 3,2 kilograma i dugog 50 centimetara. Trudnoća je bila potpuno normalna, nije bilo potrebno nikakvo održavanje, i sve je proteklo u najboljem redu”, kaže S. B.

Blic prenosi da S.B. ne može da sakrije koliko je srećna što se njena višegodišnja borba sa miomima, vrstom benignih tumora, i krvarenjem završila na najbolji mogući način.

Kaže da bi poruka svim ženama koje imaju ovakve ili slične probleme bila da veruju u sebe i da pronađu dobrog lekara sa kojim će zajedno proći kroz ceo problem.

S. B. kaže da su njeno dvoje dece, od 23 i 25 godina, oduševljeni što su dobili brata, piše Blic.

“On će im sada doći kao igračka, a za par godina ću čuvati i sina i, nadam se, unučiće”
, kroz šalu kaže S. B.

Prof. dr Nedeljko Čutura, lekar iz bolnice “Narodni front”, koji je S. B. ranije operisao, a sada i porodio, kaže ua Blic da je i sa medicinske tačke gledišta njen slučaj zanimljiv.

“Njoj je u proteklih pet godina, u dve operacije, izvađeno čak 27 mioma, od kojih je najveći bio čak osam centimetara, odnosno bio je otprilike veličine materice. S tim operacijama i tolikim brojem mioma razmišljali smo da li će i kako stati u drugom stanju, kao i kakva će biti trudnoća. Ispostavilo se da je sve bilo bez ikakvih komplikacija”, kaže on.

Kako kaže, miomi počinju kao mali čvorići koji u trudnoći brže rastu, kao i da se njihov rast završava kada prestane menstruacija, odnosno u menopauzi.

“Zato je nama ovaj slučaj zanimljiv i sa medicinskog aspekta, o čemu planiramo da objavimo i stručni rad”
, kaže dr Čutura.

Izvor: blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.