FSS: Narušen integritet takmičenja

"Vreme početka utakmica određuje organ koji rukovodi takmičenjem (član 19. pravilnika o takmičenju FSS) i to sa mnogih aspekata vezanih za samu fudbalsku igru, mora apsolutno da se poštuje (sportska priprema, zagrevanje igrača, protokol pred utakmicu, poštovanje ugovora u vezi TV prava i dr.), navodi se u saopštenju FSS.

Fudbalski klub Crvena zvezda protekle nedelje pokrenuo je inicijativu za smenu predsednika FSS Tomislava Karadžića. Fudbaleri tog kluba su u znak protesta meč drugog kola protiv Jagodine počeli sa pet minuta zakašnjenja.

Pored utakmice Zvezda - Jagodina, još tri utakmice počele su sa pet minuta zakašnjenja (Voždovac - Vojvodina, Spartak - OFK Beograd i Radnički Niš - Partizan).

"Fudbalski savez Srbije zahteva od Zajednice fudbalskih klubova Super lige energičnu i hitnu reakciju, kako bi se utakmice u našem najelitnijem takmičenju odigravale u predviđenim vremenima i čime bi se sačuvao integritet takmičenja. Očekuje se i iniciranje disciplinskih postupaka prema klubovima koji su učinili navedene prekršaje, a kako bi se zaštitila većina klubova koja su poštovali propise"
, piše u saopštenju.

Beta

Pogledajte još