Najbolje poze u seksu za svaku situaciju

AKO ŽELITE BEBU

Iako je istina da možete da zatrudnite za vreme bilo koje seks poze, ipak postoji poza koju gotovo svi lekari preporučuju jer povećava izglede za trudnoću. Seksolog Ejmi Levin kaže da je u ovom slučaju misionarska poza, u kojoj je muškarac gore, najbolji izbor.

"Stavljanjem jastuka ispod zadnjice možete podići guzu i tako stvarate 'klizeći efekat' koji će omogućiti 'plivačima' da lakše pronađu put do jajašca", objašnjava Levin.

AKO ŽELITE DA BUDETE SAMOUVERENE U KREVETU

Možda se za vreme seksa osećate nesigurno a želite da preuzmete kontrolu u svoje ruke. Ako je tako, Debi Herbenik, autor knjige "Because It Feels Good: A Woman's Guide to Sexual Pleasure and Satisfaction", ima rešenje. Sve što vam treba je poza gde je muškarac dole, a žena gore.

"Ova poza u znatnoj meri može da pomogne u izgradnji samopouzdanja, zbog činjenice da žena u ovom slučaju ima kontrolu nad situacijom. Namestite se tačno onako kako vama odgovara, bilo da klečite, čučite ili ste okrenuti prema napred ili prema nazad", kaže Herbenik.

AKO ŽELITE VEĆI UŽITAK

Herbenik kaže da poza u kojoj će žena da oseti najveći užitak može biti upravo ona koju nisu nikada ni probale. Nazvana tehnikom poravnavanja, ova poza je odlična varijacija na misionarsku pozu i jedna od retkih poza za koju je istraženo da ženama olakšava doživljavanje orgazma.

Ova poza znači da muškarac klizi prema napred s remenima iznad partnerkinih, s tim da ritam treba da se uspori i prilagoditi, a pritisak usmeriti na klitoris. Ova poza više je usmerena ka stimulaciji klitorisa i većem užitaku.

AKO PRIŽELJKUJETE DUGOTRAJNI SEKS

Prema rečima stručnjaka, postoje određeni trikovi pomoću kojih žena partneru može da pomogne da odloži ejakulaciju. Prema rečima Levinove, misionarska poza u kojoj je muškarac gore mogla bi biti način koji će pomoći vašem partneru da duže izdrži.


"Misionarski položaj mogao bi biti rešenje, ključna stvar je u tome da se ovoj pozi vrlo lako može da zaustavi kada odnos postane preintenzivan, a orgazam preblizu, nakon toga se ponovno može nastaviti sa akcijom, pa zato seks u tom slučaju može da traje duže"
, kaće Levinova.

AKO IMATE BOLOVE TOKOM SEKSA

Ako za vreme seksa osećate bolove, mogle bi vam pomoći dve tehnike. Prvo, ako koristite lubrikante, proverite da li koristite li one stopostotno bazirane na vodi, savetuje Herbenik. Kao drugo, ako imate problema sa bolovima, važno je da kontrolu držite u svojim rukama.

Zato, doktor Herbenik i drugi stručnjaci preporučuju da u seksu žena vodi glavnu reč i odabere tempo koji joj najbolje odgovara. Tako će oba partnera uživati za vreme odnosa.

AKO JE VAŠ PARTNER OBDAREN

U ovome slučaju najbolji izbor je pozicija u kojoj muškarac leži na boku, a njegova partnerka je takođe bočno okrenuta prema njemu te nogu drži preko njegovog boka. Na takav način partnerka može sama da kontroliše i ograniči raspon pokreta.

Levine kaže da ovu pozu preferiraju upravo žene čiji partneri imaju veće penise, a ovu poze vole jer mogu same da kontrolišu dubinu penetracije i da izbegnu neprijatan osećaj.

AKO VAŠ PARTNER BAŠ I NIJE OBDAREN

Stručnjaci vrlo jasno ističu da veličina penisa nije presudna za seksualno zadovoljstvo, ali postoje određene poze koje stručnjaci preporučuju u slučaju kada partner ima penis manjih dimenzija.

Najbolja poza u tom slučaju je, prema rečima Levinove, ona u kojoj je žena gore.

"Međutim, u ovom slučaju ključno je da se partnerka pomiče kružnim pokretima, a ne gore-dolje. Osim toga, i misionarska poza može biti dobra, posebno u slučaju kada partnerka muškarcu stavi noge oko vrata", dodaje Levinove.

Izvor: zena.blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.