Nišville festival: Umeće vrhunskih muzičara na Staropramen Jam Session-u!

Čast nam je bila da smo otvorili džemovanje ove večeri, nadamo se da je bilo puno kretivnosti posle nas, pretpostavljam da je sve zvučalo kao otvorena proba na kojoj su nastajali rifovi i naše pesme. Obzirom na naš intenzivni susret sa niškim talentima na radionici tokom popodneva, gotovo smo sigurni da ovaj grad ima veliku muzičku perspektivu koju treba održati.” – poručili su momci iz kultnog benda Deca loših muzičara. Zvuk Staropramen Jam Session-a uveličao je i Dejan Ilijić, frontmen poznatog benda Eyot.

Ovaj stejž kao i ovo veče su nešto posebno. To je produžena ruka Nišvila koja gradi mlade muzičke naraštaje kako na sceni tako i u publici. Ovde se oseća prava atmosfera. Bilo mi je zadovoljstvo da sam sa njima bio na sceni večeras i ovakvih stvari i događaja trebalo bi da je puno više.” – pod utiskom je Dejan Ilijić.

(old_image)

Među brojnom publikom, bili su i Sergej Trifunović, poznati glumac i muzičar, Dejan Stojiljković - Dexa Pantalejski – pisac, Željko Ljubić-Piti iz benda Goribor, glumci niškog Narodnog pozorišta Marjan Todorović i Jasmina Hodžić sa kolegama iz Akademskog pozorišta SKC-a, Branko Krsmanović - Kupina bioskop i Kupina grupa, Predrag Blagojević, urednik portala Južne vesti kao i mnogi drugi.

Bili smo veoma motivisani da ponovo, drugu godinu zaredom, okupimo vrhunske muzičare i ljubitelje džeza na Staropramen Jam Session-u, zahvaljujući dobroj atmosferi i druženju među prijateljima koje donosi Staropramen. Na dobrom smo putu da ostvarimo cilj, a to je da spontanost muzičke forme jam session-a i ovo muzičko druženje postanu nezaobilazni deo Nišville fetsivala." – poručila je Sanja Ivaniš, PR menadžerka Apatinske pivare.

Jam Session je muzička forma koja podrazumeva sviranje bez prethodnih aranžmana, a improvizacija se podrazumeva. Muzičari ponekad koriste jam session za rad na novom materijalu, a neke od najlepših džez pesama nastale su tokom takve svirke.
Internacionalni džez festival Nišville 2013, koji se održava od 15. do 18. avgusta, oboriće prošlogodišnji rekord u broju održanih koncerata, jer će ih tokom svih programa na Tvrđavi, na keju, u regionu i Gerontološkom centru biti ukupno 81.

Nišville, kao naveći domaći i regionalni džez festival, svake godine poseti više od 20 hiljada ljudi, a tradicionalno se održava od 2006. godine i označen je kao manifestacija od nacionalnog značaja.

Pogledajte još