Nikolić se sastao sa Srbima sa Kosova i Metohije

Sastanku prisustvuju i premijer Ivica Dačić, direktor Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin i savetnik predsednika Srbije Marko Đurić.

Prema informacijama Tanjuga iz Prištine, Nikolić će razgovarati u Beogradu s načelnicima okruga sa centralnog Kosova, a tema je - učešće na lokalnim kosovskim izborima 3. novembra.

Većina načelnika, prema saznanjima Tanjuga, već duže se priprema za učešće na tim izborima, a nakon susreta s predsednikom planiraju da registruju građansku inicijativu ili grupu građana u Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini.

Na prethodnom sastanku predsednika s predstavnicima Srba s Kosova, na kojem je učestvovao i premijer Ivica Dačić, predsednik Niikolić im je poručio da što pre donesu odluku o učešću na lokalnim kosovskim izborima 3. novembra, jer, kako je rekao, "vreme prolazi i što danas ne uradimo, o tome ćemo sutra da sanjamo".

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je nakon tog sastanka: "Ponovljeno nam je da će izbora biti sa nama ili bez nas".

U međuvremenu, predstavnici četiri opštine sa severa Pokrajine odlučili su na sednici privremene skupštine AP Kosovo i Metohija održanoj u Zvečanu da su za njih novembarski izbori neprihvatljivi.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je juče da će svi funkcioneri koji na Kosovu i Metohiji vode politiku suprotnu vladinoj biti smenjeni.

Izvor: B92, Tanjug

Pogledajte još