Partizan počeo pripreme, Kleo stiže za nekoliko dana

BEOGRAD, 15. juna 2009. (Beta) - Fudbaleri Partizana, uključujući pojačanja Mladena Krstajića, Branislava Jovanovića i Sinišu Stevanovića, počeli su u sportskom centru Teleoptik u Zemunu pripreme za novu sezonu, dok bi Brazilac Kleo trebalo da se priključi ekipi za nekoliko dana.

Među igračima koje je trener Slaviša Jokanović imao na raspolaganju na prvom treningu nisu bili Almani Moreira, Lamin Dijara, kao ni mladi reprezentativci Ivan Obradović, Nemanja Tomić, Marko Jovanović, Ljubomir Fejsa i Rajko Brežančić.

Moreira je, prema rečima sportskog direktora Ivana Tomića dobio dozvolu da se ekipi priključi nešto kasnije od ostalih, dok je Dijari istekla šengen viza, pa će doći za nekoliko dana kada je obnovi.

"Želim da vam se zahvalim za sve što ste uradili prošle sezone. Napravili smo istorijski rezultat, odbranili 'duplu krunu', imali najboljeg strelca i igrača lige. Sve je to bilo lepo, ali sada nam predstoji još jedan korak, da se plasiramo u Ligu šampiona. Ova ekipa i stručni štab to zaslužuju", poručio je igračima predsednik kluba Dragan Đurić.

Sportski direktor Ivan Tomić upozorio je fudbalera da se "ne živi od prošlosti", iako je naveo da zna da su imali malo vremena za odmor od kraja prethodne sezone.

"Znam da niste stigli da se odmorite, verovatno će vam to predstavljati problem na pripremama. Ipak, od prošlosti se ne živi, imamo nove ambicije i želimo još veće uspehe", kazao je Tomić.

Jokanović je, uz osmeh, rekao da se ne slaže sa Tomićem i poručio igračima da ne razmišljaju mnogo unapred, već da rade naporno iz dana u dan.

"Ne slažem se sa Tomićem, mislim da ste se dovoljno odmarali i nemate pravo da budete umorni. Pokušaćemo da odbranimo trofeje i uradimo nešto u Evropi. Razmišljaćemo polako, radićemo dan po dan, u Ligu šampiona ulazi se tek u avgustu, a domaće trofeje branićemo tek u maju sledeće godine", rekao je Jokanović.

Sportski direktor Tomić rekao je novinarima da se dolazak bivšeg igrača Crvene zvezde Klea očekuje u narednih nekoliko dana.

"Dosta daleko smo odmakli u pregovorima sa Kleom. Može da se očekuje da on dođe za dva do tri dana. Želimo da se to desi što pre kako bi imao vremena da se adaptira na vreme", kazao je on.

Tomić je dodao da će jedna broj igrača, među kojima su napadač Milan Perić i desni bek Milivoje Ćirković, dobili dozvolu da traže novi klub, kao i da će levi bek Ivan Obradović otići u slučaju adekvatne ponude.

"Obradović ima dozvolu za odlazak u slučaju prave ponude. Obavili smo i razgovore sa igračima na koje na računamo u sledećih šest meseci. Neki od njih će biti prodati, a neki pozajmljeni. Želimo da Jokanović ima 22 kvalitetna igrača na raspolaganju", rekao je Tomić.

On je dodao da će, Partizan, uz dolazak Klea, Jovanovića i Krstajića, dovesti možda još samo jednog igrača.

"Naš cilj je da kao i u prethodne dve godine, u svaku sezonu ulazimo sve jači. Velika je verovatnoća da ćemo sa dolaskom Klea završiti prelazni rok. Možda dovedemo još jednog igrača, ali još je rano pričati o detaljima", zaključio je Tomić.

Fudbaleri Partizana treniraće u Beogradu do sledećeg ponedeljka, a zatim idu na drugi deo priprema na Tari. Prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni šampion Srbije igra 14. ili 15. jula u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pogledajte još