'Eutanazirajte svoje autistično dete ili se odselite u šumu'

Uznemirujuće pismo u kojem se vređa i napada autistični dečak šokiralo je njegovu porodicu i stanovnike kanadskog grada Njukastla, piše Huffington Post.

Pismo koje je stiglo na adresu bake 13-godišnjeg autističnog dečaka Maksa potpisano je sa "jedna pobenela majka". Dečaka u pismu opisuje kao "nepristojnu", "retardiranu", "groznu" osobu koja stalno buči i ne da komšijama mira. "Ta buka koju proizvodi plaši moju normalnu decu", piše u pismu i dodaje da su "plakanje dece, muzika i lajanje pasa normalni zvukovi u komšiluku", ali buka koju proizvodi dečak "nije" normalna.

U nastavku piše da se niko u životu neće brinuti za tog dečaka. "Ni jedan poslodavac ga neće zaposliti, niti jedna normalna devojka se neće udati za njega ili ga voleti, a vi nećete živeti vječno! Mislim da bi mu trebalo uzeti sve 'neretardirane' delove tela koje poseduje i donirati ih nauci", stoji u nastavku pisma i savetuje se porodici da se iseli iz naselja. "Idite živeti u prikolicu u šumi sa vašim divljim životinjskim detetom", piše u pismu koje završava sa rečenicom da dete "eutanaziraju ili se odsele".

Maksova majka Karla Beglej je u suzama čitala pismo tokom intervjua za CityNews, a posebno je potresao deo u kojem traže da "eutanazira sina". "Što duže će trajati, to će biti gore. Ko tako nešto kaže za dete", upitala se majka koja strahuje za sigurnost porodice te je kontaktirala policiju, a razmišljaju i o podizanju tužbe.

Izvor: Večernji list

Pogledajte još