Troicki: Nisam tražio zamrzavanje suspenzije jer sam nevin!

"Zajedno sa mojim timom i advokatima doneo sam odluku da ne tražimo zamrzavanje sankcija do kraja razmatranja predmeta od strane TAS i to iz dva razloga. Prvi razlog je što je slučaj veoma složen, uključeni su razni svedoci i sudija mora da preispita sve bez žurbe. To je isuviše važna stvar za moju karijeru. Osećam da sam potpuno nevin i da imam sve argumente da dobijem na Arbitraži. Drugi razlog je što u ovom trenutku ne bih mogao da igram profesionalni tenis na potrebnom nivou. Ja najviše želim da se ova noćna mora završi što pre, ali ne želim da u ovom trenutku bilo ko žuri", naveo je Troicki.

Ranije danas, CAS je saopštio je danas da će najverovatnije za četiri meseca doneti presudu u slučaju Troickog, koji je suspendovan zbog kršenja pravila o dopingu.

CAS je naveo da Troicki nije tražio da njegova suspenzija od 18 meseci bude "zamrznuta" dok traje procedura u Lozani. Da je to uradio, postojala bi šansa da zaigra na US openu koji počinje sledeće nedelje.

Troicki je kažnjen zbog kršenja procedure o doping kontroli u aprilu u Monte Karlu, a kao obrazloženje naveo je da je bio bolestan.

Za ovakav prekršaj predviđena je dvogodišnja suspenzija, ali je Međunarodna teniska federacija (ITF) uzela kao olakšavajuću okolnost i objašnjenje Troickog da se plaši igala.

(Tanjug)

Pogledajte još