Brus: Smenili predsednika opštine dok je bio na odmoru

Kako je rekao Obradović, inicijativu opozicije NS (10), DS (3) i JS (1) za izglasavanje nepoverenja podržala su i dva odbornika URS, koji su sa socijalistima, SNS, DSS i GG “Preobraženje” bili u vlasti.

“Veoma sam iznenađen, jer se sve dešavalo dok sam ja bio na godišnjem odmoru. Ovo nije sramota samo za Brus već i za Srbiju”, rekao je Obradović istakavši da bi naredna skupština trebalo da se održi za petnaestak dana.

Prema rečima predsednika Skupštine opštine Brus Zorana Gavrilovića (DSS), u toku su pregovori između partija, a nova koalicija biće poznata najverovatnije do petka.

“Konsultacije oko izbora novog predsednika, članova veća i dalje traju. Verujem da ćemo naći način da koalicija profunkcioniše, a postoji mogućnost i proširenja koalicije, da li sa JS ili DS videćemo. Mi smo obe partije zvali kada smo pravili koalciju, ali oni tada taj poziv nisu prihvatili”
, rekao je Gavrilović.

On je dodao da su dobrodošli i odbornici Nove Srbije koji ranije nisu bili u vlasti, pozivajući ih da svojim idejama doprinesu razvoju opštine.

Na pitanje da li će SNS koja ima najveći broj odbornika dobiti mesto predsednika opstine, Gavrilović je kazao “da su sve opcije otvorene”.

Vlast u Brusu je do sada činila jedinstvena odbornička grupa “Svi za Brus” – SNS (7), SPS (2), DSS (2), URS (2), GG “Preobraženje” (2), a u opoziciji su bili NS (10), DS (3) i JS (1).


Kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.