ZAPITAJTE SE: Koliko fetusa ste pojeli do sad?

Koliko ste fetusa već pojeli i popili konzumiranjem gaziranih sokova ili čokoladica? Upravo to pitanje uzburkalo je svetsku javnost zbog toga što veliki broj, planetarno popularnih, proizvoda u sebi sadrži tkiva dece koja su abortirana. Među tim proizvodima se pored pomenutih gaziranih pića i čokolada, nalaze i žvake, čajevi, kafe, bombone, dodaci jelima, koncentrati supa…

Pored pomenutih namirnica, tkiva abortiranih fetusa koriste se i za medicinske proizvode, a upotrebljavaju se i prilikom transplantacija kao i proizvodnji lekova i vakcina.

Dok neki medicinski stručnjaci predviđaju neograničeni potencijal za tehnologiju fetus tkiva i ističu da je upotreba takvog tkiva doprinela lečenju nervnih i endokrinih bolesti, s druge strane veliki broj ljudi negoduje.

"Većina abortusa izvršena je između šeste i jedanaeste nedelje trudnoće. Ipak, odlaganje do 14. ili 16. nedelje trudnoće povećava količinu tkiva koje se može iskoristiti iz fetusa. To praktično znači da je stariji fetus vredniji! Da ne pominjem da abortus nerođenog deteta od četiri meseca kod majke stvara emotivnu traumu"
, izjavila je Debi Vinedž, aktivistkinja jedne neprofitne organizacije koja se bavi borbom protiv kloniranja.

Izvor: sandžak.info

Pogledajte još