Sindikati Jata prete obustavom rada i blokadama

Na (juče) zakazanom sastanku s predstavnicima Jata i Etihad grupe od samog početka je bilo jasno da osobe s druge strane niti imaju odgovore, niti dobru volju da problem reše. Cilj im je jedino bio da pokušaju da posvađaju i podele sindikate", navodi se u saopštenju Sindikata komercijalnih i ekonomsko-pravnih radnika Jata i Jedinstvene sindikalne organizacija Jata.

Pošto, kako se dodaje dalje, u toj nameri nisu uspeli, "sastanak nije ni održan, tako da su sindikati opet uskraćeni za odgovore koji su od životnog značaja za zaposlene u Jatu".

Takozvani socijalni program je počeo, a da mi kao predstavnici radnika nismo ni konsultovani, a kamoli da ga je neko sa nama dogovarao", navode sindikalci i naglašavaju da nisu i ne žele da budu kočnica privatizacije Jata, ali da žele da aktivno učestvuju u tome radi zaštite prava zaposlenih

Zbog svega ovoga, ukoliko ne dobijemo odgovore na već duže vreme postavljena pitanja, i ukoliko se i dalje budu ignorisali naši zahtevi bićemo prinuđeni da 'sindikalno' odgovorimo", stoji u saopštenju sindikata Jata.

Izvor: Tanjug via Dnevnik.rs

Pogledajte još