Nikolić: Imamo priliku za istorijski rezultat

"Jedva čekamo početak i sa puno motiva ćemo istrčati na teren stadiona ‘Karađorđe’, kao i za sedam dana na revanšu u Tiraspolju", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Sportskom centru “Vujadin Boškov” u Veterniku, uoči sutrašnje prve utakmice sa Šerifom.

Napominjući da Vojvodina, posle dugo godina, ima lepu priliku da "obezbedi istorijski plasman" u grupnu fazu Lige Evrope, on je naglasio da sad, kada se stiglo na korak do tog velikog uspeha, svi u klubu moraju dati maksimum kako ne bi propustili priliku, koja se retko ukazuje.

Nikolić je istakao da je, nakon prethodnih uspeha Vojvodine na međunarodnoj sceni, samopouzdanje na visokom nivou, ali je istovremeno upozorio da značaj ovih utakmica igrače ne sme da preoptereti nego da bude "motiv više i da svi zajedno izvučemo sve iz sebe" u ovom dvomeču.

"Nemam dilemu da će fudbaleri Vojvodine pružiti dobre partije u utakmicama sa Šerifom, a da li će plasman biti ostvaren to se nikad ne može znati unapred", rekao je on i dodao da uvek postoji određena doza sportske sreće "koja mora da se zasluži".

Nikolić je rekao da uoči prvog susreta sa višestrukim prvakom Moldavije i ekipom koja u poslednje vreme postiže zapažene rezultate i na evro-sceni, ima neke dileme oko sastava svog tima ali ih je, kako je dodao, na neki način već razrešio u svojoj glavi.

Trener Vojvodine napomenuo je da se od ponedeljka intenzivno pripremaju za prvi meč sa Šerifom, da su dobro upoznali igru protivnika u čijem prvom timu su svi stranci, a okosnicu čine Brazilci predvođeni bivšim fudbalerom Crvene zvezde Mendešom Kaduom.

"Šerif je ekipa koja se veoma dobro brani, ali su opasni u kontranapadima, tako da moramo da budemo strpljivi, oprezni i da kontrolišemo igru iza svojih leđa, a istovremeno da budemo motivisani i napadamo sa svih strana", naglasio je Nikolić.

Prvi meč baraža za Ligu Evrope Vojvodina - Šerif igra se u sutra od 20.30 na novosadskom stadionu Karađorđe.

(Tanjug)

Pogledajte još