Maja Gojković: ''U Vladu ću ću kad Vučić bude premijer.''

"Dosta ljudi u stranci me je predlagalo za neka ministarska mesta ali biti ministar je dobro samo ako imate jaku podršku premijera. A brzo će doći to vreme", kazala je ona.

Maja Gojković negira da je stranci ima bilo bilo kakvih podela na "Vučićeve" i "Nikolićeve" kadrove u dogovorima o rekonstrukciji.

"Nikada nismo razgovarali o tome da gospodin (Milan) Bačević treba da bude smenjen. (Goran) Knežević je sam rekao da nije dovoljno dobro radio i sam je dao ostavku. Ministarka (Zorana) Mihajlović je takođe sama rekla da ne može dovoljno dobro da se posveti zaštiti životne sredine", objašnjava Gojkovićeva.

Ona smatra da je rekonstrukcija tek počela, da tek sledi izbor direktora u javnim preduzećima kao i smene u nadzornim odborima i među državnim sekretarima.

Na pitanje kako će budući minister finansija Lazar Krstić sprovoditi svoj program ukoliko naiđe na suprotstavljenje koalicionih partnera, Maja Gojković kaže da će on imati ogromnu podršku Aleksandra Vučića i SNS-a. "To će biti presudno pa neka se onda zamisle manji koalicioni partneri".

Po njenom mišljenju, njen nekadašnji koalicioni partner iz URS-a, Mlađan Dinkić takvu podršku nije imao jer je "čovek koji tera samo po svome. On je partibrejker u svakoj Vladi".

Ona tvrdi da SNS nije premijeru Dačiću postavljala nikakve uslove tokom razgovora o rekonstrukciji. "Niko nikad sa njim nije razgovarao o tome da li treba da i on razdvoji poziciju premijera i ministra policije".

Sa ciljem da sruše pokrajinsku Vladu Bojana Pajtića naprednjaci će sačekati decembar i odluku Ustavnog suda Srbije o ustavnosti Statuta AP Vojvodine.

"U Zakonu o prenosu nadležnosti već je oko dvadesetak članova proglašeno neustavnim a Satut izvire iz tog zakona tako da je nemoguće da on bude ustavan a Zakon neustavan" kaže Maja Gojković i ukazuje da vlast Demokratske stranka u Vojvodini zavisi od koalicionih partnera, Saveza vojvođanskih Mađara i Lige Socijaldemokrata Vojvodine. "Možda oni neće želeti da budu u Vladi koja ne radi u skladu sa Ustavom".

Odgovarajući na optužbe iz LSV da je, kao gradonačelnica Novog Sada, potpisala ugovor sa ATP Vojvodinom kojim je Novom Sadu načinjana šteta od 3 miliona evra, Maja Gojković negira da je počinila bilo kakvo krivično delo.

"Šteta je nastala u periodu kada je gradonačelnik bio Igor Pavličić iz DS-a, jer nije ništa učinio da ispuni ugovor ili da ga jednostavno raskine. Ta firma je otišla u stečaj 2008 ili krajem 2009., Agencija za privatizaciju je raskinula ugovor a šta je on četiri godine radio to je veoma interesantno pitanje", kaže Maja Gojković u intervjuu za nedeljnik NIN.

Izvor: b92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.