Sulejmani: Spremni smo za početak EP

BEOGRAD, 15. juna 2009. (Beta) - Napadač mlade fudbalske reprezentacije Srbije Miralem Sulejmani rekao je da je njegova ekipa spremna za početak Evropskog prvenstva u Švedskoj i da je prvi meč na turniru veoma bitan za nastavak takmičenja.

"Spremni smo za početak takmičenja. Prva utakmica na turniru je jako bitna, igramo sa Italijanima koji imaju zaista kvalitetnu ekipu. I mi imamo svoje vrline i mane, ali imamo pre svega sjajan timski duh koji može da bude i presudan", rekao je Sulejmani za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Evropsko prvenstvo za mlade fudbalere počinje danas, a reprezentacija Srbije prvu utakmicu na turniru igra sutra protiv Italije od 20.45 u Helsingborgu. Pre toga, od 18.15 u Malmeu u Grupi A sastaju se još Švedska i Belorusija.

"Imamo pozitivnu tremu, jedva čekamo da počnu utakmice. Verujemo u sebe i svoje mogućnosti, bez obzira što su prethodne generacije viskom plasmanom ovoj ekipi donele određeni pritisak", dodao je on.

Napadač Ajaksa smatra da je selekcija Italije kvalitetna, ali i da ne misli da je odbrana najslabiji deo reprezentacije Srbije.

"Italija ima dobru ekipu, njihova glavna snaga je u veznom redu i napadu. Naša prednost takođe može da bude u manevru. Ne mislim da nam je slabiji deo ekipe odbrana, već da se ovakva utakmica dobija dobrom igrom pred protivničkim golom", zaključio je Sulejmani.

Pogledajte još