CECA NEPOŽELJNA: Fudbaleri i atletičari protiv koncerta na stadionu

Sportisti strahuju da će nakon nastupa najveće balkanske zvezde, zbog ogromnog broja ljudi koji će mu prisustvovati, teren i atletska staza biti uništeni, što ozbiljno može da ugrozi predstojeća takmičenja na ovom sportskom objektu.

U FK Radnički 1923 navode da će zbog Cecinog koncerta biti prinuđeni da utakmicu 6. kola Jelen Superlige protiv Srema igraju u Čačku ili Gornjem Milanovcu, a AK Radnički, koji je osvojio titulu prvaka Srbije, kandiduje se za domaćina Lige šampiona Evrope, pa samo nekoliko dana posle koncerta očekuje inspekciju iz Evropske atletske federacije, koja treba da se uveri u kvalitet tartan staze na Čika Dači.

- Zato mislimo da je u interesu sportista i Grada Kragujevca potrebno izvršiti izmeštanje održavanja koncerta, tim pre što postoje druge lokacije za tako nešto, čime bismo delovali preventivno i ne bismo dva kluba i sportiste doveli u tešku i bezizlaznu situaciju, a bilo bi sprečeno i izdvajanje velikih sredstava za sanaciju nastale štete - navodi se u pismu koje su potpisali predsednici FK Radnički 1923 Milenko Marjanović i AK Radnički Ivan Pavlović.

U agenciji „Euroem“, koja je organizator koncerta, uveravaju da nema mesta bojazni.

- Iz inostranstva stiže iznajmljena specijalna podloga za gledaoce, tačnije prekrivač za teren i tartan staza površine 9.000 kvadratnih metara. Inače, pre i posle koncerta komisijski ćemo izvršiti primopredaju stadiona s predstavnicima gradske uprave, koja gazduje Čika Dačom - kaže Gordana Jeremić, PR menadžer Cecinog koncerta u Kragujevcu.

Kurir

Pogledajte još