Rodik: Biću spreman za Vimbldon

BEOGRAD, 15. juna 2009. (Beta) - Teniser SAD Endi Rodik rekao je da će biti spreman za takmičenje na trećem gren slem turniru u sezoni - Vimbldonu.

Rodik je zbog povrede članka na nozi u subotu predao polufinalni meč Džejmsu Blejku na turniru u Kvins klubu, ali posle lekarskih pregleda utvrđeno je da će se oporaviti do početka Vimbldona 22. juna.

"Biću dobro, sigurno na vreme za Vimbldon. Išao sam na preglede, izgleda da je sve u redu i da nije ništa ozbiljno. To su dobre vesti i nadam se sa ću za nekoliko dana biti 100 odsto spreman", rekao je Rodik za Skaj Sports.

Rodik, šesti teniser sveta, rekao je i da je dobro što se povredio na kraju takmičenja u Londonu, pošto je odigrao samo nekoliko mečeva na travi.

"Odigrao sam tri meča u Kvinsu pre nego što sam se povredio. Da sam se povredio na početku turnira, ne bih odigrao nijedan meč i to bi bila sasvim drugačija situacija", rekao je on.

"Tokom godine igramo na samo dva turnira na travi i razočaran sam što sam morao da odustanem. Ali, Vimbldon je prioritet i samo o tome razmišljam", dodao je on.

Rodik smatra da ima velike šanse za dobar rezultat na Vimbldonu. Dobro je počeo sezonu, do sada je ostvario 33 pobede uz osam poraza.

"Optimista sam. Ovo je verovatno najbolji početak sezone u poslednje tri ili četiri godine, mislim da dobro igram na travi i trebalo bi da ostvarim dobar rezultat na Vimbldonu. Dobro sam se spremio, prošle sezone sam imao problema sa povredama, ali sada je sve dobro", rekao je on.

Rodik je dodao da je zadovoljan sezonom i da mu travnata podloga odgovara.

"Trava mi odgovara, pošto na šljaci moram posebno da se prilagodim. Na početku sezone cilj je bio da dobro igram i postižem dobre rezultate i mislim da sam to i uradio. Do sada je odlično, samo moram malo da podignem nivo igre", zaključio je on.

Rodik je do sada osvojio 27 ATP titula, od kojih jednu gren slem - Otvoreno prvenstvo SAD 2003. godine, a igrao je i dva puta u finalu Vimbldona.

Pogledajte još