Vlada ipak sutra o ministarstvima

Kako se očekuje, predlog izmena zakona će odmah zatim biti upućen u skupštinsku proceduru.

Iako je Tanjug ranije javio da će sednica biti održana danas, B92 nezvanično saznaje da je ona ipak zakazana za sutra.

U međuvremenu, oglasio se i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović koji je rekao da očekuje da će sednica vlade biti održana sutra ili prekosutra i da će on odmah, ako tako bude, zakazati sednicu parlamenta za 26 avgust.

On nije želeo da komentariše izmene i dopune Zakona o ministarstvima dok ne budu zvanično objavljeni, ali je rekao da se njima teži boljim rešenjima u radu buduće rekonstruisane vlade.

Zakonom o ministarstvima obrazuju se ministarstva i posebne organizacije i utvrđuje njihov delokrug.

Podsetimo, direktor vladine Kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović rekao je juče da je verovatno da će se ranije najavljena sednica Skupštine o rekonstrukiciji vlade, zakazana za 26. avgust, odložiti

jer se još uvek samo naziru konture rekonstruisane vlade. Mihajlović je kazao da zakon o ministarstvima nije teško napraviti i da je to moguće uraditi za dan-dva, ali da je teže pitanje dogovor - koliko će biti ministarstava i kakva je orijentacija vlade.

S druge strane, premijer Srbije je nešto kasnije tog dana izjavio da se sednica Skupštine mora održati 26. avgusta jer on, zbog puta u Brisel i SAD nakon tog datuma neće biti prisutan neko vreme.

O sednici Skupštine o rekonstruisanoj vladi jutros je govorila i ministarka energetike Zorana Mihajlović koja je rekla da će sednica parlamenta biti održana krajem ovog meseca i da će Srbija imati novu rekonstruisanu vladu.

Izvor: b92

Pogledajte još