Brazil pobedio Egipat golom Kake u poslednjem minutu

BLUMFONTEJN, 15. juna 2009. (Beta-AP) - Fudbalska reprezentacija Brazila pobedila je Egipat sa 4:3 golom Kake u poslednjem minutu meča, u utakmici prvog kola Grupe B Kupa konfederacija.

Brazil je poveo golom Kake u petom minutu, ali je Mohamed Zidan izjednačio tri minuta kasnije. Međutim, Brazil je ponovo poveo preko Luisa Fabijana u 11. minutu, a na poluvreme ekipa petostrukog svetskog šampiona otišla je sa dva gola prednosti zahvaljujući pogotku Huana u 37. minutu.

Na početku drugog poluvremena Egipat je preko Mohameda Šokija i Zidana u 54. i 55. minutu uspeo da izjednači rezultat.

U poslednjem minutu utakmice isključen je Ahmed Al Muhamadi, nakon što je rukom na gol liniji zaustavio loptu, posle čega je novi fudbaler Real Madrida Kaka iz jedanaesterca postigao pobedonosni gol za Brazil, svoj drugi na meču.

U drugom meču Grupe B danas igraju još Italija i SAD.

Kup konfederacija u Južnoj Africi je generalna proba pred Svetsko prvenstvo 2010. godine koje će se održati u toj afričkoj zemlji. Na turniru učestvuju pobednici svih kontinenata i aktuelni prvak sveta.

Selektor Brazila Dunga smatra da je umor jedini krivac za slabiju partiju njegove ekipe, pošto su "karioke" pre dolaska u Južnu Afriku odigrali dve kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

"Naš tim je veoma, veoma umoran. Zahvaljujući dobroj tehnici mojih fudbalera uspeli smo da prevaziđemo umor i trijumfujemo", rekao je Dunga posle meča.

Napadač Brazila Robinjo takođe smatra da je ekipa umorna.

"Od samog početka smo se trudili. Ali napravili smo previše grešaka, posebno prilikom dodavanja lopte. Mislim da smo kraj utakmice dočekali umorni i to je razlog slabije igre", rekao je Robinjo.

Kapiten reprezentacije Brazila Lusio ocenio je da je njegova ekipa bila bolja od Egipta.

"Svi znamo da nismo dobro odigrali današnji meč, ali mislim da smo i pored toga bili bolji od reprezentacije Egipta", smatra Lusio. 

Reprezentativac Egipta Zidan rekao je da je njegova ekipa zaslužila da osvoji bod na današnjoj utakmici.

"Zaslužili smo bod danas. Šteta je što smo izgubili utakmicu u poslednja dva minuta golom iz jedanaesterca. U prvom poluvremenu nismo odigrali onako kako smo se dogovorili, ali smo u nastavku uspeli da se saberemo i zaigramo bolje", rekao je Zidan.

Pogledajte još