Rašović: Moramo brzo da se prebacimo na domaći kolosek!

"Moramo što pre da se prebacimo na domaći kolosek, jer ipak je to ono što nam je najbitnije. Bez uspeha u Srbija nema ni evropskih utakmica, poput sinoćnje sa Tunom. Verujem da će se igrači oporaviti do nedelje i da će biti maksimalno spremni za ono što nas čeka protiv Radničkog iz Kragujevca", rekao je Rašović na konferenciji za medije u Humskoj.

On je istakao da ne očekuje lak meč, iako je Partizan domaćin Kragujevčanima.
"Radnički ima visoke i dobre igrače, pre svega moramo da obratimo pažnju na Darka Spalevića, koji je u poslednje dve sezone dominantan u Srbiji. Niko nam ništa neće pokloniti, već za pobedu moramo da se izborimo na terenu", naveo je Rašović.

Trener Partizana za duel sa Radničkim ne može da računa na povređenog Nemanju Kojića, dok bi Marko Šćepović trebalo da se vrati na teren.

Utakmica trećeg kola Superlige Srbije između Partizana i kragujevačkog Radničkog igra se u nedelju od 19 sati na stadionu u Humskoj.

Trener fudbalera Partizana ocenio je danas da je pred njegovom ekipom uprkos pobedi u prvom meču baraža protiv švajvarskog Tuna (1:0) još uvek veliki posao na putu ka grupnoj fazi Lige Evrope.

"Svaka pobeda u Evropi je značajana, jer tamo nema lakih rivala. Tun je do baraža stigao sa četiri ubedljive pobede i čak 18 postignutih golova. Naš posao nije gotov, moramo i u drugoj utakmici da odigramo na nivou i potvrdimo dobar rezultat sa našeg terena", rekao je Rašović na konferenciji za medije u Humskoj.

On je naveo da je ulazak Nikole Ninkovića u drugom poluvremenu "razdrmao ekipu", ali je konstatovao da mladi vezista mora u kontinuitetu da pruža partije na visokom nivou.
"Znali smo šta hoćemo, samo smo tražili pravu formulu u napadu. Ninković nam je doneo preokret u nastavku meča. Ja njega doživljavam kao startera i on mnogo znači ekipi, međutim, mora da ima kontinuitet i važno je da već u nedelju protiv Radničkog ponovi igru od sinoć", izjavio je Rašović.

Trener crno-belih dodao je da će ekipa od ponedeljka trenirati ili u Kući fudbala u Staroj Pazovi ili na terenu BASK-a, jer tamo postoje tereni sa veštačkom travom, kakav ih očekuje u Švajcarskoj.

Upitan čime je najzadovoljniji na meču sa švajcarskom ekipom Rašović je rekao:
"Dobro smo počeli meč, ali je onda došlo do pada u igri. Definitivno sam najzadovoljniji sa poslednjih pola sata, jer smo tada radili ono što Partizan mora da radi", poručio je trener crno-belih.

Prema njegovim rečima u narednih sedam dana trebalo bi da ekipu pojača još nekoliko novih igrača.

Revanš utakmica između Tuna i Partizana igra se narednog četvrtka od 20 sati.

(Tanjug)

Pogledajte još