URS savetuje podelu ministarstva

Podsetimo, u narednim danima se očekuje rasplet rekonstrukcije Vlade, nove nadležnosti ministarstava. URS nije više deo vlasti, već je u opoziciji.

"Mislimo da nigde u Evropi nije pravilo da zagađivači i oni koji treba to da kontrolišu budu pod istom komandom", ocenio je u pisanoj izjavio član Predsedništva URS i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

On smatra da će se tim rešenjem stvoriti mogućnost da projektni timovi ministarstva energetike brže rade na investicijama u energetici u svim regionima, pre svega na izgradnju termoelektrane B3 u Obrenovcu, izgradnji novog bloka termoelektrane u Kostolcu, izgradnji hidrocentrale na Đerdapu i na Drini i izgradnji vetroparkova u Banatu.

"S druge strane novo Ministarstvo za zaštitu životne sredine bi moglo da radi posvećenije na rešavanju svih crnih tačaka u Srbiji, mislim i na Kostolac, i na Pančevo, pepelište u Obrenovcu i sve ostale probleme koje imaju lokalne samouprave u vezi sa zaštitom životne sredine, a koju prouzrokuju zagadjivači koji su na njihovim teritorijama", istakao je Čučković.

Čučković je najavio da će, s obzirom na to da je URS sada opozicija, resorni odbor za energetiku te stranke u narednom periodu davati predloge za što bolje i efikasnije funkcionisanje energetike kao najveće razvojne šanse Srbije.

Izvor: b92

Pogledajte još