Levandovski: Odbio sam ponude Junajteda, Čelsija i Reala

Levandovski je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Borusije iz Dortmunda, koja je stigla do finala Lige šampiona, a istakao se nakon što je postigao četiri gola protiv Real Madrida, u polufinalu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Poljski fudbaler otkrio je da mu je posle te utakmice tadašnji trener Real Madrida Žoze Murinjo poslao sms poruku u kojoj ga je pozvao da mu se priključi u kom god klubu da radi posle Reala. Murinjo je ovog leta preuzeo Čelsi.

"Tačno je, ali ne bih želeo mnogo o tome da pričam, to su private stvari i ne želim da se to preuveličava. Razgovarali smo i ranije. Imam njegov broj, a veliki je kompliment za mene što mi je tako uspešan trener poslao sms. Uvek je lepo razgovarati sa njim, ali nisam se prvi put našao u takvoj situaciji", rekao je Levandovski, preneli su nemački mediji.

On je dodao i da su bivši trener Mančester junajteda Aleks Ferguson i predsednik Real Madrida pokušali da ga dovedu u svoje klubove.

"Povlačenje Aleksa Fergusona nije uticalo na moju odluku da ne dođem u Englesku. Pričali smo pre godinu dana, tada nije bilo pravo vreme. Znao sam da ću morati da postignem veliki rezultat sa Borusijom pre nego što odem u drugi klub", rekao je on.

Levandovski je rekao da je sa Peresom razgovarao posle polufinalne utakmice Lige šampiona.

"Razgovarali smo u kancelariji u blizini svlačionice na Santjago Bernabeu, odmah posle utakmice. Nisam odbio, uglavnom sam slušao gospodina Peresa", rekao je Levandovski.

Levandovski je ovog leta tražio od uprave kluba da ga pusti da pređe u Bajern iz Minhena, ali mu to nije dozvoljeno. Nedavno je izjavio da je rešio nesuglasice sa čelnicima kluba i da će ostati do kraja sezone.

Beta

Pogledajte još