Simonović: U Zvezdu dovedeni dobri ljudi!

"Teško je, ali baš dobro treniramo. Iza nas je dve nedelje rada i mislim da smo mnogo toga uradili. Sada su nam se priključili američki košarkaši, moramo da im pomognemo da se uklope u tim i da ih uvedemo u trening. Siguran sam da će stručni štab to učiniti na pravi način", rekao je Simonović za klupski sajt.

Krilni igrač Zvezde pohvalio je rad i ponašanje Amerikanaca Čarlsa Dženkinsa i Blejka Šilba i dodao su u ekipu dovedeni "dobri ljudi". Istakao je da Zvezda na svakoj poziciji ima po dva dobra igrača.

"Mi na svakoj poziciji imamo po dva dobra igrača, koji su po karakteristikama različiti i to je naša velika prednost. Prošle sezone u finalu nam je nedostajala duža rotacija zbog čega smo fizički pali. Verujem da će ove godine biti drugačije i da ćemo ovoga puta imati snage da igramo na četiri fronta", rekao je on.

Košarkaši Zvezde će se u predstojećoj sezoni u Evroligi takmičiti u Grupi D sa Panatinaikosom, Makabijem, Laboralom, Lokomotivom iz Kubanja i ekipom iz kvalifikacija.

Simonović je rekao da crveno-beli nisu imali sreće u žrebu za najelitnije evropsko takmičenje, ali ni u žrebu za Jadransku ligu.

"Izuzetno težak žreb u oba takmičenja. Na početku Jadranske lige gostujemo Širokom i Igokei. Igokea je bila prva prošle sezone na kraju regularnog dela, neće biti lako, a posle toga počinje Evroliga. Žao mi je što nam je u prvom učešću posle toliko godina zapala tako teška grupa, ali borićemo se pa ćemo videti kako će se sve završiti. Ja se nadam najboljem", rekao je Simonović.

Beta

Pogledajte još