Uhapšen pljačkaš menjačnice u centru Subotice

Kako je saopšteno iz policije, u brzoj i efikasnoj, zajedničkoj akciji službenika Policijske uprave u Subotici i Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Subotici, jutros je određena mera zadržavanja do 48 sati A.C. (1979) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela razbojništva na štetu menjačnica sa područja grada.

"Postoje osnovi sumnje da je A.C. juče ujutro, uz pretnju pištoljem, iz menjačnice u centru Subotice, odneo veću količinu novca, nakon čega je mesto događaja napustio sa još jednom osobom koja je upravljala skuterom i za kojom policija traga"
, navodi se u saopštenju.

Kod osumnjičenog je, kako je saopšteno, prilikom vršenja uviđaja, pronađen i veći deo protivpravno prisvojenog novca, koji potiče iz krivičnog dela.

A.C. će uz odgovarajuću krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Subotici, dok će protiv drugog lica, nakon pronalaska, policija preduzeti odgovarajuće zakonske mere.

Osumnjičeni je iz Kazneno-popravnog zavoda u Požarevcu, gde je izdržavao višegodišnju kaznu zatvora, zbog izvršenih sličnih krivičnih dela, u bekstvu od maja ove godine, a policiji je i ranije pružao aktivan oružani otpor prilikom lišenja slobode, navedeno je u saopštenju.

(Izvor: Tanjug, Blic)

Pogledajte još