Ovo su najbogatiji političari prema registru imovine Agencije za borbu protiv korupcije

Svu ovu imovinu, vrednu više miliona evra, Popović je stekao prethodnih decenija, kao biznismen čije firme uspešno posluju uglavnom u inostranstvu, pre svega u Rusiji. Na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije stoji da je vlasnik dva stana, dve kuće i garaže, a poseduje i zemljište površine veće od 100 ari. Poslanik DSS ima i dva automobila marke “mercedes” i “škoda oktavija”, a poseduje i čamac i kombi. U njegovoj imovinskoj karti piše i da ima ušteđevinu u banci, ali iznos nije naveden.

Među najbogatijim srpskim političarima je i Velimir Ilić, ministar građevine i predsednik Nove Srbije. U svom vlasništvu ima četiri kuće, bazen, poslovni prostor od blizu 500 kvadrata, građevinsko zemljište i dva objekta u izgradnji. Vlasnik je njiva, voćnjaka i seoskog imanja od 8,2 hektara. Zanimljivo je da nema ušteđevinu u bankama, a uprkos bogatstvu koje poseduje, nije se odrekao ministarske plate poput svojih kolega koji imaju uspešan privatni biznis.

U najbogatije političke funkcionere ubraja se i Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda i predsednik Demokratske stranke. Međutim, u njegovoj imovinskoj karti nema nijedne nekretnine. Najvrednija Đilasova imovina je vlasništvo u kompaniji “Dajrekt medija”, koje se procenjuje na oko pet miliona evra. Đilas je i vlasnik dva automobila marke SAAB i BMW, a nije poznato kolika mu je ušteđevina u banci.

Stan u svom vlasništvu nema ni Dušan Bajatović, direktor JP “Srbijagasa” i poslanik SPS. Od nekretnina poseduje samo vikendicu, a tokom prethodnih godina usredsredio se na kupovinu njiva i voćnjaka, ali i motornih vozila. Vlasnik je dva automobila marke “foksvagen” i “tojota”, kamiona i motocikla marke “beverli kruzer”, kao i prikolice. Ono što ga izdvaja u odnosu na svoje kolege su njegova primanja, koja prelaze čak dva miliona dinara mesečno.

Za stare dane ne treba da brine ni Dragan Marković Palma, koji osim rešenog stambenog pitanja ima i firme. Vlasništvo nad svojim preduzećima međutim nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, iako je i javno govorio da je preduzetnik već 30 godina i da se gotovo sve što ima vodi na njegovu kompaniju. U njegovoj imovinskoj karti stoji da je vlasnik dve kuće, a od imovine poseduje još i plac i poljoprivredno imanje.

Izvor: Blic

Pogledajte još