fbpx

Sedam trikova protiv prejedanja iz dosade

Nema osobe koja barem nekad ne jede samo kako bi prikrila neprijatna osećanja, a posledica toga često je griža savesti i pokoji kilogram više. Ipak, i tu ima pomoći. Otkrivamo sedam načina kako da stanete na kraj ovoj lošoj navici.

Nazovite prijateljicu

Umesto da posegnete za hranom, posegnite za telefonom i nazovite prijateljicu koju niste čuli neko vreme. Zanimljivosti koje ćete čuti odvratiće vam misli od čokolade koju ste želeli da dograbite.

Lakirajte nokte

Odličan trik za držanje prstića dalje od kesice čipsa. Dok vam se lak suši na noktima neće vam pasti na pamet da jedete kako ga ne biste uništili.

Pospremajte...

Ormar, novčanik, torbu, fioke u kuhinji – nije važno šta pospremate ili sređujete, glavno je da su vam ruke zauzete. Umesto da se gojite, budite produktivni!

Prošetajte

Desetominutna šetnja po kraju dovoljna je da vam odvrati misli od grickanja iz dosade. Uz to, dobra je za kondiciju.

Popijte vode

Neposredno pre jela popijte nekoliko gutljaja vode, a isto uradite i tokom jela. Ako osećate da biste nakon ručka mogli još nešto da gricnete, opet popijte vode i nakon nekoliko minuta vrlo verovatno nećete više biti gladni.

Stavite hranu na tanjir

Kada vam dođe da nekontrolisano jedete sve što nađete u frižideru, postavite tanjir s hranom bogatom zdravim ugljenohidratima, belančevinama i masnoćama. Na taj način imaćete uvid u to koliko ste pojeli.

Žvaćite žvaku

Želja za grickanjem nakon izdašnog ručka sigurno nema veze s glađu, stoga, kako se ne biste prejeli, žvaćite žvakaću gumu. Vašim ustima treba nešto što će im odvući pažnju od hrane.

(Izvor: Zadovoljna.dnevnik.hr via B92)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.