fbpx

Boja kože otkriva zdravstvene probleme

Normalna zdrava koža je čista, glatka, blago sjajna i neznatno vlažna. Ako je drugačije, znači da je po sredi neko oboljenje. Lepa koža rezultat je uravnotežene ishrane i optimalne količine vode u telu.

Crvena koža ukazuje na višak masne i jake hrane, bogate šećerima, začinima, stimulansima i alkoholom. Crvena koža pokazuje da su kapilari prošireni, a postoji mogućnost oboljenja pluća i organa za disanje.

Žuta koža otkriva da je jako povećan unos jaja, mesa i šargarepe. Ovakva koža ukazuje na probleme sa žuči, jetrom i bubrezima.

Ljubičasta koža nastaje kada se konzumira previše sokova, slatkog, lekova i hemikalija (aditiva). Mogu se pojaviti problemi sa crevima, probavom i hormonima.

Bela koža odražava višak unosa hrane životinjskog porekla, bogate mastima i solima. Upućuje na sužavanje krvnih sudova i kapilara, oboljenja jetre, slezine i limfe.

Plava koža je rezultat viška soli, šećera, alkohola i svih vrsta stimulansa. Česta je kod alkoholičara. Upućuje na oslabljen rad jetre, slezine i pankreasa.

Smeđa koža upućuje na crevne i probavne smetnje, oboljenje bubrega i sistema za izlučivanje. Osoba unosi previše belančevina, masti i šećera.

Zelena koža upućuje na preteran unos hemikalija i lekova. Može biti znak razvoja cista, tumora ili raka.

Izvor: b92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.