fbpx

Nevreme u Hrvatskoj: Potop u Dalmaciji, gromovi palili kuće i automobile

Na zadarskom području je u nedelju nešto iza devet sati nevreme poplavilo ulice čiji šahtovi nisu mogli "popiti" svu silinu vodene bujice.

Voda se zadržavala na dnu gotovo svake nizbrdice u Zadru, poplavio je podvožnjak u Biogradu kao i centar tog grada.

Na trajektnom pristaništu u Preku na ostrvu Ugljan umalo je došlo do incidenta.

"Premda je kiša pljuštala samo dvadesetak minuta, i to je bilo dovoljno da potopi deo parkirališta za ukrcavanje vozila u trajekte. Putnici su do automobila mogli doći gazeći kroz vodu duboku 30-tak centimetara. Osoblje luke je pri ukrcavanju dalo prednost vozačima čija su se vozila zaglavila u lokvi, a to je izazvalo nezadovoljstvo onih koji su čekali više od sat i po vremena jer su već propustili prethodni trajekt", javio je jedan čitalac 24sata.hr.

"Pucali" su i gromovi, pa su tako zapalili kuće u hrvatskim gradovina Ninu i Zadru, a vatra koja se zapalila od udara groma progutala je stvari koje su vlasnici držali u potkrovlju.

Niko od ukućana, na sreću, nije povređen.

Grom je udarom izazvao požare na jednoj kući na ostrvu Pag, kao i na automobil u okolini Zadra.

Od groma je stradalo u stablo na Boriku u Zadru koje se zapalilo, te još jedno u Diklu koje je palo na automobil i oštetilo ga.

Vatrogasci su pogasili požare i sanirali neke štete od poplava.

Grom je oštetio neke kuće na zadarskom području te preko strujnih instalacija oštetio električne uređaje ljudima koji ih nisu isključili na vreme.

(Izvor: 24sata.hr)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.