DS: Tvrdnje Vučića su laž, Đelić nije imao materijalnu korist od bavljenja politikom

"Današnje tvrdnje Aleksandra Vučića su čista laž, jer Božidar Đelić za razliku od tadašnjih lidera Srpske radikalne stranke, nikada nije imao materijalnu korist od bavljenja politikom", naveo je DS u saopštenju.

DS je istakao da je Djelić po izlasu iz Vlade bio jedan od 50 čelnih direktora najveće evropske banke koja je imala 120.000 zaposlenih i da je tu zaradu prijavio i na nju platio porez.

Vučić je danas pre podne na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke rekao da se kandidat te stranke za ministra finansija Lazar Krstić razlikuje od Đelića po tome što za vreme svog mandata neće zaraditi 11,5 miliona evra.

"Siguran sam da Đelić kada je došao ovde, nije bio mnogo bogat, a sada kada odlazi odavde, veoma je bogat. Garantujem unapred da Lazar Krstić pristojno živi, imao je veliku platu u Mekenziju, ali 11,5 miliona evra u Srbiji za vreme svog mandata neće zaraditi i to su stvari koje apsolutno garantujem i u tome se razlikuje Krstić od Đelića", rekao je Vučić.

DS je ocenio da je rekonstrukcija Vlade Srbije poprimila obrise komedije.

"Zamajavanje građana Srbije koje traje već šest meseci danas dobija obrise komedije, a dan pred početak najavljene sednice Skupštine Srbije, narodni poslanici kao ni javnost, ne znaju ko su kandidati za ministra, kao ni koji su njihovi programi", piše u saopštenju DS.

"Demokratska stranka postavlja pitanje kada će i da li će uopšte ministri napraviti plan koji će sprovoditi? Kakav je program premijera koji pred izbor novog kabineta ne zna koje će ministre predložiti", upitala je stranka gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

DS je ocenio da je danas svima u Srbiji jasno da je "višemesečno zamajavanje gradjana" oko rekonstrukcije Vlade, "marketinški trik iz krajnje demagoških pobuda koji se sprovodi kako bi se zataškao nedostatak rezultata" u poslednjih godinu dana.

"Način na koji se sprovodi rekonstrukcija je dokaz da njih neće biti ni u budućnosti. Živimo u zemlji u kojoj je guverner NBS nezakonito smenjen, to je isto uradjeno i predsednici Vrhovnog kasacionog suda, u zemlji u kojoj se hapse samo funkcioneri opozicione stranke, u kojoj je medijska blokada potpuna, kriminalci abolirani, a nasilje se prašta dok huligani dele lekcije", naveo je DS.

DS je optužio vlast da uvodi diktaturu u Srbiji i širi strah, za šta su najodgovorniji oni koji imaju najviše vlasti.

Blic

Pogledajte još